Vágólapra másolva!
A Leicester meglehetősen reménytelen helyzetben van a Premier League-ben, de a szurkolóknak a hétvégén legalább annyi örömük lehetett, hogy a csapat 16 forduló után ismét nyerni tudott a bajnokságban. A győzelemhez a szezon közben igazolt skót csatár, Paul Dickov két találattal járult hozzá: a támadónak ezek voltak az első góljai a Rókák színeiben.

Dickov Glasgow-ban született 1972. november elsején, de pályafutását - meglepő módon - nem valamelyik skót klubban, hanem az angol Arsenalban kezdte. A londoniak első csapatában az 1992-93-as szezonban mutatkozott be, nem is akárhogyan: csak három meccsen lépett pályára, de ebből kettőn gólt is szerzett.

Ezek után valószínűleg többre számított annál, mint hogy a következő idényben csak egy meccsen szerepeltessék. Később kölcsönadták őt, előbb a Brightonnak, ahol nyolc meccsen öt gólt rúgott, majd a Lutonnak, ahol 15 találkozón egyszer volt eredményes. Időközben bemutatkozott a skót korosztályos válogatottban is.

A következő években is leginkább csak csere volt az Ágyúsoknál, két szezon alatt mindössze 15-ször vetették be. A mellőzöttséget 1996-ban unta meg, és a Manchester Citybe igazolt. Eleinte úgy tűnt, rosszul választott, hiszen a gárda a másodosztályból is kiesett, de két év alatt visszakerült a legjobbak közé, és ebben Dickovnak is nagy szerepe volt. A harmadik vonalban tízszer volt eredményes, ezt követően pedig a másodosztályban öt gólt szerzett. A legjobbak között eleinte kevés játéklehetőséget kapott, mivel a klub leigazolta a világsztárnak származó George Weah-t, de Dickovnak sikerült őt kiszorítania a kezdő tizenegyből, és jó teljesítményének köszönhetően a skót nagyválogatottban is bemutatkozhatott.

Az előző szezonban négyszer volt eredményes, de a City kiesett, így a csatár is a második vonalban folytathatta pályafutását. Februárban vette meg őt a Leicester, ahol most rúgta első góljait.

Ajánlat:

A Premier League állása és mesterlövészei

Korábban: