Vágólapra másolva!
A német Rüdiger Abramczyk menesztése után - akinek állítólag azért kellett mennie, mert nem szerették a szurkolók - a jugoszláv Slavoljub Muslint nevezték ki a bolgár bajnokságban éllovas Levszki Szófia labdarúgócsapatának vezetőedzőjévé, amelynek soraiban két magyar válogatott csatár, Ferenczi István és Kabát Péter. Kabát a hét végi, Szpartak Pleven elleni meccsen rúgott egy gólt, s adott egy gólpasszt.

A Levszki új edzője, a negyvennyolc éves Muslin korábban egy évtizeden át dolgozott Franciaországban - ahol a Bordeaux-val 1996-ban az UEFA-kupa döntőjéig jutott -, majd 1999-től tavaly szeptemberig a belgrádi Crvena Zvezda trénere volt. Elődjének, a decemberben szerződtetett német Rüdiger Abramczyknak azért kellett távoznia, mert az indoklás szerint nem tudta elfogadtatni magát a szurkolókkal.

- Az első tréning után milyen benyomásokat szerzett az új edzőről? - kérdeztük Kabát Pétert.
- Korai lenne még megítélni a módszereit, mindenesetre az bíztató, hogy nem a száraz futások domináltak az edzésen, hanem minden gyakorlatot labdával végeztünk. Egyébként már a múlt heti bajnokinkon is ott ült a lelátón, azaz nem teljesen ismeretlen számára a csapat.

- Ferenczi Istvánnal együtt mennyiben ingatta meg a csapaton belüli pozíciójukat a jugoszláv edző érkezése, elvégre a hírek szerint a korábbi remek bolgár válogatott futballista, Naszko Szirakov, a Levszki menedzsere más csatárokat látna szívesebben az együttesben?
- Én nem panaszkodhatok, hiszen a hét végi, Szpartak Pleven elleni bajnokin is játszottam, amelyen adtam egy gólpasszt és lőttem egy gólt is. Sajnos azonban Ferenczi Pista ezúttal nem kapott lehetőséget a bizonyításra, de remélem, a jövőben ismét egymás mellett játszunk.

- Összességében hány találatnál tart, amióta a Levszkihez szerződött?
- Három bajnoki és egy kupagólig jutottam eddig, a pontvadászatban pedig hét pont előnnyel vezetünk és a kupában is a legjobb négy között vagyunk.

- Az akklimatizálódással még mindig sok problémájuk akad?
- Már nem annyira, hiszen idővel mindent meg lehet szokni. Persze, azért alig várjuk már, hogy vasárnap hazamehessünk a válogatotthoz, a jövő heti Moldávia elleni meccsre. Előtte azonban még a Csernomorec csapatához látogatunk szombaton, ami olyan messze esik Szófiától, hogy repülővel utazunk.

Bánki József

Korábban: