Vágólapra másolva!
Noha csak három mérkőzést rendeznek meg a spanyol bajnokság aktuális fordulójából a szombati napon, a fontos kérdések mégis ekkor fognak eldőlni, hiszen az első öt helyen szereplő együttesből négy is pályára lép. A listavezető Real Madrid az Athletic Bilbao, a második Valencia pedig a Villarreal vendége lesz, míg a negyedik és ötödik Deportivo, illetve Barcelona egymással küzd meg.

A királyi gárda egy kisebb hullámvölgyet követően a múlt héten ismét magához tért, és egy hetes rúgott a Las Palmasnak, de a kiesés ellen küzdő kiscsapat elleni gólzáporos sikernek csak akkor lesz értéke, ha a Bilbao elleni rangadón is begyűjti a három pontot az együttes. Vicente del Bosque mester még mindig nem számíthat a sérült Raúlra, akinek a helyét Santiago Solari foglalja el, nagyobb öröm viszont a drukkerek számára, hogy a csapatkapitány Fernando Hierro visszatér a csapatba. A középhátvéd a legutóbbi négy bajnokiról hiányzott sérülés miatt, de mostanra felépült, és vállalni tudja a játékot, akárcsak a legutóbbi mérkőzést ugyancsak kihagyó Míchel Salgado. A másik oldalon a bosszúvágy éltetheti a játékosokat, hiszen a Bilbaót a Real verte ki a Spanyol Kupa elődöntőjében, igaz, hazai pályán az Athletic le tudta győzni a fővárosiakat.

A Valencia a madridiakkal azonos pontszámmal áll a bajnokságban, és Ayaláék számára a Villarreal elleni bajnoki majdnem olyan fontos, mintha ellenfelük a Real Madrid lenne, a két csapat ugyanis ősi riválisnak számít. Persze ugyanez igaz a Villarrealra is, nem véletlen, hogy a hazaiak csatára, Víctor kijelentette: "A Valencia elleni győzelem lenne a legszebb ajándék a szurkolóink számára".

A másik oldalon annyi változás várható a kezdő csapatban, hogy a csatársorban az utóbbi időben nem valami meggyőző formát mutató Salva helyett ismét a korábban már kis híján eladott norvég Carew kap lehetőséget.

A forduló rangadójának a Barcelona-Deportivo összecsapás számít, hiszen két élcsapat mérkőzik meg egymással, és a vesztes számára tulajdonképpen véget is ér a bajnoki címért folytatott verseny. Papíron a katalánok számítanak esélyesebbnek, hiszen a Depor ebben az idényben nem villogott idegenben, ráadásul a Camp Nouban története során 25 vereség és 5 döntetlen mellett csak egyszer tudott nyerni. Igaz, ez a legutóbbi bajnokságban volt, és ebben a szezonban otthon is jobbnak bizonyultak a Barcánál, vagyis legutóbbi két meccsüket ők nyerték meg. A hazaiak győzelmi kényszerét jelzi, hogy a hírek szerint Carlos Rexach a kezdő csapatba jelöli Rivaldót, Kluivertet és Saviolát is. A holland Marc Overmars viszont még a kispadon sem fog ott ülni, amit a szélső meglehetősen értetlenül fogadott, és előrevetíti a távozását a klubtól.