Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Az európai bajnokságok közül Anglián kívül még Franciaországban van rangja az úgynevezett ligakupának, amelyben az első két osztály csapatai indulhatnak el, és amelynek győztese kvalifikálja magát az UEFA-kupára. Kedden ezen sorozat nyolcaddöntőinek nagy részét játszották, és a címvédő Olympique Lyon máris búcsúra kényszerült. Ahogy a Nantes és a Guingamp is.

A Lyon tavalyi győzelme azért okozott különös örömet a szurkolóknak, mert ezt megelőzően 28 évvel korábban tudott valamilyen trófeát szerezni a klub. Ebben az idényben ugyan elsősorban a bajnokságra koncentrál a csapat, ám címvédő révén a ligakupában is szerettek volna minél messzebbre jutni. Balszerencséjükre azonban már a legjobb nyolc közé kerülésért összekerültek a Bordeaux-val, amely ki is ütötte őket.

A forduló legnagyobb rangadóján a hazaiak szereztek vezetést, igaz, ehhez is lyoni segítség kellett, hiszen Jérome Brechet juttatta a saját kapujába a labdát. Sokáig úgy tűnt, hogy ez az egy gólt dönthet a továbbjutás sorsáról, de tíz perccel a lefújás előtt Pegguy Luyindula kiegyenlített. Következett tehát a hosszabbítás, amelyben nem született újabb találat, a tizenegyesrúgások során pedig a bordeaux-iak céloztak jobban. A vendégek közül Jean-Marc Chanelet és a hét végi bajnokin mesterhármast szerző Christophe Delmotte is hibázott, míg a hazaiaktól csak David Sommeil rontott - sőt a televíziós lassítások után kiderült, hogy az ő lövése is áthaladt a gólvonalon, miután lepattant a felső lécről, de a játékvezető ezt nem vette észre.

A pontvadászatban a kiesés ellen küzdő, egyébként bajnoki címvédő Nantes azt a Bastiát fogadta, amelyet a hétvégén idegenben győzött le 3-1-re. Az eredmény ismét ugyanez lett, azzal a különbséggel, hogy ezúttal a korzikaiak diadalmaskodtak. A továbbjutás sorsa az utolsó tíz percben dőlt el, ekkor a vendégek részéről Tony Vairelles és Lilian Nalis is betalált.

Váratlan dolog történt a párizsi Parc des Princes-stadionban: a PSG nyerni tudott hazai pályán. A fővárosiak a bajnokságban eddig 11 alkalommal játszottak otthon, és mindössze háromszor diadalmaskodtak, most azonban legyőzték a Guingampot. A meccs hőse a párizsiak brazil csatára, Ronaldinho volt, aki két gólt vállalt magára. A másodosztályú együttesek közül egyedül a Racing Strasbourg maradt állva, amely a szintén a második vonalban szereplő Amiens-t fektette két vállra. Ugyanez a két együttes egy évvel korábban a Francia Kupa döntőjében találkozott.

Ligakupa, nyolcaddöntő:
Bordeaux - Lyon 1-1, tizenegyesekkel 4-2
gól:
Brechet (öngól 45.), illetve Luyindula (80.)

PSG - Guingamp 3-1
gól:
Arteta (11-esből 6.), Ronaldinho (75., 90.), illetve Taszfaut (11-esből 40.)

Amiens - Strasbourg 0-2
gól:
Ljuboja (46.), Johansen (54.)

Rennes - Le Havre 2-0
gól:
Escudé (20.), Monterrubio (24.)

Nantes - Bastia 1-3
gól:
Savinaud (68.), illetve Deguerville (41.), Nalis (82.), T. Vairelles (90.).

A Nancy-Chateauroux mérkőzés elmaradt.

Ajánlat:

Mindent egy helyen az Eb-ről