Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A Rangers FC vezetőedzői posztjáról lemondott Dick Advocaat helyére aspiráló szakemberek közül a legtöbb esélye a skót Hibernian együttesénél tevékenykedő Alex McLeishnek van. Korábban felmerült, hogy az 1998 júliusa óta a Rangersnél dolgozó holland helyére a német Berti Vogts kerül, de brit értesülések szerint McLeish lehet a befutó.

A két klub, a Rangers és a Hibernian hivatalosan is felvette a kapcsolatot egymással, a szóbeszéd szerint már csak arról a lelépési összegről kell megegyezni, amennyiért az Edinburgh-i klub átengedi menedzserét) korábban az Aberdeen és skót válogatott védőjét az Ibrox Parkba.

A Hibernian 2 millió fontot ( 787 millió forint) kért, a Rangers kezedetben ragaszkodott a 750 ezres lelépési összeghez.

Dick Advocaat vasárnap este erősítette meg, hogy helyette a közeljövőben új szakvezetőt kap a Rangers. A bajnokságban nem megy a Rangersnek, s hiába jutott túl az UEFA-kupában a PSG ellen, Advocaatnak fel kellett állnia. A sors fintora, hogy a skót bajnokságban szerdán éppen Rangers-Hibernian találkozót rendeznek, úgyhogy, a kijelölt utód, McLeish nem füllentett, amikor az esettel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy neki egyelőre nincs más feladata, mint felkészítenie játékosait a nagy meccsre. McLeish persze nyilvánvalóan a Hibernian futballistáira gondolt, s egyébiránt nem nyilatkozik a sajtónak.

A tréner Alex Ferguson nagy Aberdeenjének volt tagja a '80-as években, s 77 válogatottságával, ő a harmadik skót a válogatottsági rangsorban. Menedzseri karrierjét 1994-ben játékos-edzőként kezdte a Motherwell együttesénél, majd négy év múlva került a Hibernianhoz. Az Easter Road-i különítmény az ő vezetésével került vissza a skót Premier Ligába. Az együttes tavaly nagyon karakteres játékot nyújtva nem véletlenül végzett a harmadik helyen, s jutott a Skót-kupa fináléjába.

Skóciában szinte biztosak abban, hogy sem Bertie Vogts, sem az Ipswich Town menedzsere, George Burley nem kapja meg a tisztséget, mert erre McLeish az első számú jelölt.

Thury Gábor

Korábban:

Mindent egy helyen az Eb-ről