Orbán Viktor: Ha kijutottunk volna a vb-re, ott is megálltuk volna a helyünket

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, Döntő, finálé, Argentína-Franciaország, Argentína, Franciaország, 2022.12.18.
LUSAIL CITY, QATAR - DECEMBER 18: Prime Minister of Hungary Victor Orban (R) is seen prior to the FIFA World Cup Qatar 2022 Final match between Argentina and France at Lusail Stadium on December 18, 2022 in Lusail City, Qatar. Mustafa Yalcin / Anadolu Agency (Photo by MUSTAFA YALCIN / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor is a helyszínen nézte meg vasárnap az argentinok győzelmével zárult vb-döntőt Katarban. Ezután Magyarország miniszterelnöke a Nemzeti Sportnak adott interjút, melyben Lionel Messiről és a magyar válogatottról is beszélt.
Vágólapra másolva!

A vita eldőlt, Lionel Messi a legnagyobb, méghozzá szó szerint a legkisebb fiúból lett a legnagyobb hős. Ahogyan írva van: a legkisebb lesz a legnagyobb. Az utolsókból lesznek az elsők -

fogalmazott Orbán Viktor, aki sorrendben a hetedik vb-döntőn szurkolt a helyszínen.

A miniszterelnök szerint minden szempontból különleges és rendhagyó világbajnokság volt az idei.

Orbán Viktor Mgyarország miniszterelnöke és Csányi Sándor, az MLSZ elnöke a Luszail Stadionban Forrás: Anadolu Agency via AFP/Mustafa Yalcin

"A nyugati világnak először kellett megtanulnia más szabályok szerint viselkedni. Most nem vendéglátók voltak, hanem vendégek, mégis kísérletet tettek arra, hogy rákényszerítsék a szokásaikat a vendéglátókra, akik viszont – talán nem is tudatosan – egy régi európai bölcsesség szerint gondolkodtak: ha Rómában vagy, élj úgy, mint a rómaiak. Nyugaton a gyarmatosító ösztönök elfeledtették ezt az ősi, több mint kétezer éves bölcsességet. Ha tehát Arábiában vagy, viselkedj úgy, mint az arabok. Akik például azt mondták, hogy a vb ne a törés-zúzásról szóljon. Törés-zúzásra a vb kapcsán a meccsek helyszínétől távol, Európában került sor. Sokan kritizálják a gazdag katariakat, részben persze irigységből is, amikor a vb költségeiről van szó, de én máshonnan nézem: ezt a pénzt bármi másra is elkölthették volna, örüljünk, hogy a futballra költötték.

– fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán Viktor miniszterelnök mellett Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München elnöke, Aleksandr Ceferin, az UEFA elnöke, mögöttük Csányi Sándor, az UEFA alelnöke

A magyar válogatott szenzációs évet zárt idén, Orbán Viktor szerint pedig, ha sikerült volna kijutnia a vb-re a magyar csapatnak, akkor Marco Rossi együttese Katarban is helyt állt volna, mivel úgy véli, van egy fejlődési út, amin halad a magyar futball.

– fogalmazott a miniszterelnök.

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit.