Nagy csapás érte a szenegáli válogatottat

FC Augsburg - Bayern Munich Sports DFB Cup soccer Horizontal
Mané kihagyja Szenegál "első meccseit"
Vágólapra másolva!
Sadio Mané nem épül fel sérüléséből a katari labdarúgó-világbajnokság elejére, így több mérkőzésen sem számolhat vele Aliou Cisse szövetségi kapitány.
Vágólapra másolva!

A Bayern Münchent erősítő támadóról a szenegáli szövetség elnökségének egyik tagja, Abdoulaye Sow árulta el kedden, hogy lábsérülése miatt a vasárnap kezdődő torna rajtjára nem lesz bevethető állapotban.

Senki sem szerette volna, hogy így alakuljanak a dolgok, de sajnos ez megtörtént" - mondta Sow, aki nem árulta el, hogy pontosan hány mérkőzésen nem lehet ott biztosan a válogatott legjobbja.

A 30 éves támadót múlt kedden, a Bayern Werder Bremen elleni német bajnokiján kellett lecserélni mindössze 20 perc után, miután egy párharcban rúgást kapott a sípcsontjára. Az eset után nem sokkal Dino Toppmöller, a bajorok másodedzője úgy nyilatkozott, hogy a sérülés nem komoly, ugyanakkor másnap a L'Equipe című francia sportnapilap ennek ellenkezőjéről írt, hozzátéve, hogy Mané nem fog játszani a világbajnokságon.

Mané kihagyja Szenegál "első meccseit" Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Tom Weller

Ezek után múlt pénteken Aliou Cisse bejelentette, hogy sztárcsatára is szerepel a vb-re utazó keretben, miután a szövetség orvosa megvizsgálta a futballistát és azt állapította meg, hogy nem kell műteni.

Szenegál jövő hétfőn Hollandia kezdi meg szereplését a világbajnokságon, majd négy nap múlva a házigazda katariakkal csap össze, harmadik, egyben utolsó csoportmeccsét pedig Ecuador ellen vívja november 29-én.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!