Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Az angol válogatott a vébén is folytatni akarja a botrányos térdepelgetős bohóckodást

Magyarország-Anglia, Nemzetek Ligája labdarúgó mérkőzés, labdarúgás, meccs, térdel, térdelés
England's forward Harry Kane (L) mand England's midfielder Mason Mount take a knee prior to the UEFA Nations League football match Hungary v England at the Puskas Arena in Budapest, Hungary, on June 4, 2022. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
Gareth Southgate, az angol válogatott szövetségi kapitánya az Irán elleni csoportmeccs előtt kijelentette, játékosaival történt egyeztetés után úgy döntöttek, hogy letérdelnek majd a meccs előtt.
Vágólapra másolva!

A játékosok a BLM-mozgalom botrányos mozdulatával akarnak tiltakozni a rasszizmus ellen a világ legnagyobb sporteseményén.

„Kiállunk az ügy mellett, régóta ezt tesszük. Megértjük, hogy a Premier League-ben úgy döntöttek, hogy csak a nagy meccsek előtt térdelnek, mi úgy érezzük, ezek a legnagyobb meccsek. Fontos üzenetet továbbítunk ezzel a szurkolók felé" – mondta Southgate.

A magyar idő szerint 14.00 órakor kezdődő meccsen a csapatkapitány, Harry Kane a tiltás ellenére szivárványos karszalagot tervez viselni.

„A szövetség és a FIFA még egyeztet, a meccsig biztos lesz döntés, de mi ezt szeretnénk használni" – mondta Kane, akit az angolok szerint akár sárga lappal is büntethetnek, ha a tiltás ellenére veszi majd fel.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó-vb-oldalán!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről