Foci-Eb, elődöntők, 2. nap: Anglia-Dánia

fbl Horizontal
A combination of file pictures created in London on July 5, 2021 shows England's forward Harry Kane (L) in Rome on July 3, 2021 and Denmark's forward Kasper Dolberg (R) in Amsterdam on June 26, 2021 during the UEFA EURO 2020 football championship. - England take on Denmark at Wembley on July 7, 2021 in the semi-finals of the UEFA EURO 2020. (Photo by Olaf Kraak and Alberto LINGRIA / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Anglia válogatottja 55 év szünet után juthat be újra nagy labdarúgótorna döntőjébe, ha a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság szerda esti elődöntőjében legyőzi a dán csapatot.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül21 bejegyzés
10:14
július 07, 2021
Vágólapra másolva!

A szerdai program

A labdarúgó Európa-bajnokság keddi programja:

elődöntő:

Anglia-Dánia, London 21.00

döntő:
vasárnap, London, Wembley Stadion:
Olaszország - a 2. elődöntő győztese 21.00

10:23
július 07, 2021
Vágólapra másolva!

A várható kezdőcsapatok

Anglia:
Pickford - Walker, Stones, Maguire, Shaw - Phillips, Rice - Sancho, Mount, Sterling - Kane

Dánia:
Schmeichel - Christensen, Kjär, Vestergaard - Stryger, Hojbjerg, Delaney, Mahle - Braithwaite, Dolberg, Damsgaard

10:27
július 07, 2021
Vágólapra másolva!

Anglia az Eb egyik legnagyobb esélyese

Az angol válogatott eddig öt meccsen nyolc gólt lőtt, de ami ennél is figyelemre méltóbb, hogy még egyetlen gólt sem kaptak az Európa-bajnokságon.

10:48
július 07, 2021
Vágólapra másolva!

A dánok kapusa keményen odaszúrt az angoloknak

Tréfás kedvében volt Kasper Schmeichel, a dán labdarúgó-válogatott kapusa az angolok elleni szerdai elődöntő előtti keddi sajtótájékoztatón. A Leicester City játékosa csípős megjegyzéssel válaszolt egy újságírói kérdésre, utalva arra, hogy az angolok korábban még soha nem nyertek Eb-t.

11:24
július 07, 2021
Vágólapra másolva!

Chiellini műsora

Elsőként az olasz válogatott jutott döntőbe a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon, miután az első elődöntőben kedden 1-1 után tizenegyespárbajban 4-2-re legyőzte az ugyancsak társházigazda spanyol csapatot a londoni Wembley Stadionban. A tizenegyesek előtt az ilyenkor megszokott módon a két csapatkapitány, Giorgio Chiellini és Jordi Alba pénzfeldobás után választottak, hogy melyik kapura rúgnak majd, ám az olasz védő valami egészen szokatlan módon viselkedett.

11:45
július 07, 2021
Vágólapra másolva!

Harry Kane olyan, mint Cristiano Ronaldo

A dán válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Age Hareide bízik abban, hogy a csapat újabb csodát tesz, de tisztában van azzal, hogy Anglia az esélyes, különösen Harry Kane-t tartja sokra.

"Harry Kane olyan, mint Cristiano Ronaldo. Ha lehetőséget adsz neki, gólt szerez, ezért is olyan veszélyes. Sokáig észrevehetetlennek tűnik, aztán hirtelen kap egy passzt Raheem Sterlingtől, Jadon Sanchótól vagy Jack Grealish-től, és máris gólt szerez" - méltatta Kane-t az edző.

Harry Kane három gólt lőtt eddig az Eb-n Forrás: Getty Images/Lars Baron
11:47
július 07, 2021
Vágólapra másolva!

Kevin is nehezen bírja az izgalmakat

Ma nehéz meccs vár az angolokra Dánia ellen.

12:23
július 07, 2021
Vágólapra másolva!

Az 1992-es Eb-n nem bírt egymással Anglia és Dánia

Azon az Európa-bajnokságon a csoportkörben találkozott egymással a két válogatott, az eredmény 0-0 lett. Vajon szerda este mi lesz a forgatókönyv?

12:33
július 07, 2021
Vágólapra másolva!

Fiesztahangulatban az olaszok

Az olasz sajtó érhető módon fiesztahangulatban volt a siker után, míg a spanyol lapok szerint a válogatottjuk emelt fővel búcsúzott.

12:55
július 07, 2021
Vágólapra másolva!

Távozik a német válogatott kapusedzője

A német nemzeti csapatban korábban 59 alkalommal pályára lépett szakember még 2004-ben, Jürgen Klinsmann szövetségi kapitányi kinevezésekor csatlakozott a Nationalelfhez, amelyet 17 évig szolgált.

"Jogival jöttem ide 17 éve és vele együtt fejezem be" - mondta az egykori kapus, Andreas Köpke, aki Löwvel és utódjával, az akkor másodedző Hansi Flickkel együtt világbajnoki címet ünnepelhetett 2014-ben.

Andreas Köpke és a német válogatottól szintén távozó szövetségi kapitány, Joachim Löw Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Christian Charisius
13:20
július 07, 2021
Vágólapra másolva!

A szurkolók már várták az angol fociválogatottat

13:43
július 07, 2021
Vágólapra másolva!

Gary Lineker az angolokat méltatta

A korábbi remek csatár szerint az angol válogatott ezen az Eb-n eddig szinte tökéletes teljesítményt nyújt, és minden esélye megvan arra, hogy bejusson a döntőbe és hazai pályán lehessen Európa-bajnok.

Gary Lineker elégedett az angolok játékával Forrás: AFP/Paul Ellis
14:21
július 07, 2021
Vágólapra másolva!

Nyolcezer dán szurkolót várnak a Wembleybe az angolok elleni Eb-elődöntőre

A dán futballszurkolóknak felkínált összes jegy gazdára talált, azaz közel nyolcezren buzdítják majd szerdán este a csapatot a házigazda angolok elleni Európa-bajnoki elődöntőben, a Wembley Stadionban.

14:32
július 07, 2021
Vágólapra másolva!

Aranyos fotóval üzent Dániának az 1992-es Eb egyik hőse

Peter Schmeichel Dánia kapusaként 29 évvel ezelőtt megnyerte az Európa-bajnokságot. Fia, Kasper akkor hat éves volt, most ő a dán csapat kapusa, aki édesapja nyomdokaiba léphet.

15:06
július 07, 2021
Vágólapra másolva!

Az angolok és a dánok is remek formában várják az elődöntőt

Dánia az utóbbi 17 meccséből csak hármat veszített el, míg Anglia nem kapott még gólt ezen az Európa-bajnokságon.

15:32
július 07, 2021
Vágólapra másolva!

Harry Kane a kedvenc kapusával találkozik az Eb-elődöntőben

Harry Kane a pályafutása alatt eddig Kasper Schmeichelnek lőtte a legtöbb gólt, szám szerint 14-et a klub- és a válogatott mérkőzéseket is figyelembe véve – derült ki az OptaJoe beszámolójából.

15:46
július 07, 2021
Vágólapra másolva!

Az angolok korábbi kapusa nem szeretne 11-es párbajt

David James szerint Dánia számára a büntetőpárbaj remek lehetőség lenne a továbbjutás kiharcolására, azonban úgy véli, Anglia hamarabb eldönti a meccset.

David James nem szeretne büntetőpárbajt Dánia ellen Forrás: AFP/Paul Barker
16:28
július 07, 2021
Vágólapra másolva!

Így örült az Eb-csodának a súlyosan megsérült olasz focista

A súlyosan sérült Leonardo Spinazzola otthonról is együtt örült a társakkal.

17:25
július 07, 2021
Vágólapra másolva!

Hatalmas gólokkal készültek az angolok a Dánia elleni Eb-elődöntőre

Az angol fociválogatott hivatalos Twitter-oldala töltött fel az egyik edzésről videót, amelyen a kapura lövéseket gyakorolják a játékosok.

18:12
július 07, 2021
Vágólapra másolva!

A dánok nem strandoltak

A városi legendák szerint a dánok úgy nyerték meg az 1992-es svédországi Európa-bajnokságot, hogy a strandról érkeztek, de ebből valójában semmi nem igaz.

Az UEFA már hónapokkal az Európa-bajnokság előtt fontolgatta a jugoszlávok kizárását, végül május 30-én értesítették a dánokat, hogy nekik kell indulniuk a svédországi kontinenstornán.

„Az angol idénykorábban ért véget, mint a többi, a Dániában játszóknak még javában ment a szezon, így játékban voltak. Mivel közel voltunk Svédországhoz, többen is velünk akartak meccselni a torna előtt. A Független Államok Közössége elleni barátságos meccsre készültünk, két edzés között ebédeltünk, amikor jött a hír, hogy a jugoszlávokat kizárhatják, és nekünk kellene beugrani helyettük. Amikor visszajöttünk a második edzésről, már el is dőlt az egész: hivatalosan is a torna résztvevői voltunk" – nyilatkozta korábban Peter Schmeichel, a dánok legendás kapusa, akinek fia a dán válogatott első számú kapusa, és szintén a világ egyik legjobbja.

Peter Schmeichel, a dánok korábbi legendás kapusa Forrás: NurPhoto/Mike Kireev/NurPhoto/Mike Kireev

A dánok aztán június 3-án lejátszották az 1-1-re végződött felkészülési meccset, ezt követően pedig elindultak a svédországi Európa-bajnokságra, így a strandokról visszahívott dán válogatott története nem más, mint legenda.

„A legenda szerint a strandról utaztunk az Eb-re, de a legendák már csak ilyenek. Nem nyaraltunk, de sokan már kiengedtünk addigra, arra gondoltunk, tudjuk le még ezt a barátságos meccset, és menjünk végre pihenni" – tette hozzá a 126-szoros válogatott kapus, aki szerint erőnlétileg mindenki rendben volt, inkább fejben kellett összeszedniük magukat a tornára.

18:29
július 07, 2021
Vágólapra másolva!

Egy időre búcsúzunk

Köszönjük, hogy velünk tartottak. Este élőben közvetítjük a Wembley Stadionban sorra kerülő meccset.