Vágólapra másolva!
Aki azt hinné, hogy egy e-sportversenyt huszonéves izzadt fiatalok vezetnek huszonéves izzadt fiatalok számára, hát óriásit téved. Az e-sport tele van tehetséges női játékosokkal és női műsorvezetőkkel, akik nem csak profizmusukkal emelik a versenyek színvonalát, de csábító megjelenésükkel is.

Christine "Potter" Chi

Christen Chi, vagy ahogy a Counter-Strike világ ismeri, potter, a 2000-es évek elején kezdte e-sportkarrierjét. Akkor még játékosként hajtott a tornák legelőkelőbb helyére, a bajnoki címre. 2018-ban pedig egy számára addig ismeretlen szerepben próbálta ki magát, a monitorok mögül beköltözött a mikrofon mögé.

A gyönyörű Christine "Potter" Chi Forrás: twitter.com/omgitspottet

A rajongók emlékezetében sokkal inkább a profi Counter-Strike egyik legnagyobb tudású, egyben egyik legdögösebb elemzőjeként maradt meg, aki a világ legnagyobb versenyein kommentálta a profi csapatok játékát és világított rá azok titkaira, rejtett kincseire. 2020-ban játékot váltott és azóta az Evil Geniuses VALORANT csapatának edzője és a koreai VALORANT közvetítések elmaradhatatlan elemzője és kommentátora.

Christine "Potter" Chi igazán tehetséges Forrás: hltv.org

Eefje "Sjokz" Depoortere

Sjokz és a League of Legends közvetítések mára gyakorlatilag egybeforrtak. Nincs LoL Sjokz nélkül és nincs Sjokz sem, LoL nélkül. A belga e-sportsztár az SK Gaming saját interjúztatójaként kezdte pályafutását, mára pedig olyan profi LoL-versenyek műsorvezetőjeként ismerjük, mint az LCS, a LEC vagy a LoL Worlds.

Nincs LoL Sjokz nélkül és nincs Sjokz sem, LoL nélkül Forrás: twitter.com/sjokz

Három egymást követő évben (2018, 2019 és 2020) nyerte el a The Game Awards a legjobb e-sport műsorvezetőjének járó díját, 2020-ban és 2021-ben pedig az Esports Awards során is az Év e-sport műsorvezetője díjat kapott. Manapság pedig már nem csak LoL, de CS:GO-eseményeken is rendszeresen feltűnik.

Nincs LoL Sjokz nélkül és nincs Sjokz sem, LoL nélkül Forrás: Riot Games

Soe "Soembie" Gschwind

Bár az Overwatch c. játék koránt sem tudott akkora sikert befutni az e-sportpiacon, mint azt sokan várták, az kétségtelen, hogy a mezőny tele van tehetséges játékosokkal és tehetséges műsorvezetőkkel.

A szépséges Soe “Soembie” Gschwind Forrás: facebook.com/SoeGschwind

Soembie is óriási tapasztalattal rendelkezik már az e-sportvilágból. Hallhattuk már őt Dota, Starcraft és Qukae közvetítések színvonalát is emelte már az évek alatt, igazio önmagát viszont viszont Overwatchban találta meg, ahol 2017 óta az OWL (Overwatch League) egyik hivatalos elemzője és kommentátora. Mondanunk sem kell, hogy a rajongók legnagyobb örömére.

A szépséges Soe “Soembie” Gschwind Forrás: facebook.com/SoeGschwind

Sue "Smix" Lee

Smix anno testvére által ismerkedett meg a videójátékok és az e-sportok világával, később pedig karriert épített magának belőle. Sosem próbálkozott betörni a profi játékosok közé, a kezdetektől fogva a színpadot célozta meg.

Smix anno testvére által ismerkedett meg a videójátékok és az e-sportok világával Forrás: hltv.org

A Starcraft után azonban hamar rátalált igazi játékára, a CS:GO-ra. Hosszú évekig volt a legnagyobb versenyik egyik legdögösebb műsorvezetője, aki a legnagyobb legendákkal készíthetett interjúkat és, aki a legnagyobb meccseket vezethette fel a színpadon. 2017-ben az e-sport legnagyobb erővel bíró nőjének kiáltotta ki az AdWeek.

Smix anno testvére által ismerkedett meg a videójátékok és az e-sportok világával Forrás: https://twitter.com/Smix