Vágólapra másolva!
Révész Bulcsú szoros küzdelemben kiesett a sheffieldi sznúker-világbajnokság selejtezőjének második fordulójában, mivel 10-8-ra kikapott az angol James Cahilltől.

Az esti folytatásban a játék ugyanúgy kifejezetten lassú lefolyású volt, mint délelőtt, amikor emiatt kilenc helyett csak hét frame-et tudtak lejátszani a felek. Egyik játékos sem volt képes nagy sorozatot lökni - az egyetlen kivételt a 17 éves Révész 59 pontos brékje jelentette a 12. frame-ben -, így a partik hosszúra nyúltak. Ennek ellenére izgalomban nem volt hiány, mert a magyar junior világbajnok, aki 4-3-as hátrányból várta a mérkőzés második szakaszát, 5-5-nél, 6-6-nál és 8-8-nál is utolérte a világranglista 76. helyezettjét - írja az MTI.

sznúker, Révész Bulcsú
Révész Bulcsú szép iker után távozik
Fotó: AFP/Robert Szaniszlo/NurPhoto

Tapasztaltabb riválisa viszont a párharc hajrájában nyújtotta a legjobb teljesítményét, ugyanis előbb egy 56 pontos sorozattal a győzelem küszöbére ért, majd a meccs legnagyobb, 108 pontos brékjével lezárta az összecsapást, így ő készülhet a világranglistán 21. kínai Csou Jüe-lung ellen.

A tavaly és idén U18-as Európa-bajnok magyar játékos, aki a következő szezontól első magyarként kivívta a profi státuszt, így is remekül teljesített, mert 1-6-ról fordítva 10-8-ra verte a világranglista 85. helyezettjeként a vb-selejtező első körének egyik legjobbját, az angol Sean O'Sullivant, sikeréért 5000 fonttal gazdagodott. A 32 fős főtábla küzdelmei jövő szombaton kezdődnek.