Vágólapra másolva!
Az Egri Vízilabda Klub támogatása után újabb jelentős szerepet vállal a magyar sportban a 4iG, az ország vezető infokommunikciós vállalata. Ezúttal a háromszoros egyéni olimpiai bajnok kardvívó, Szilágyi Áron további karrierjéhez biztosítanak támogatást. Ezzel egy időben azt is bejelentették, hogy elindul a 4iG Talent Program.

Az elmúlt évtizedben az ország egyik legjelentősebb infokommunikációs cégévé váló 4iG Nyrt. egyre markánsabb szerepet kezd vállalni a hazai sporttámogatás terén is. Két héttel azt követően, hogy bejelentették az Egri Vízilabda Klub támogatását, ismét a vállalat székházában ültünk, hogy egy, sőt két újabb bejelentést halgassunk meg.

4iG Talent Program, Szilágyi Áron, Fekete Péter
Szilágyi Áron (balra) és Fekete Péter, a 4iG vezérigazgatója
Fotó: Origo - Mirkó István / Origo - Mirkó István

Fekete Péter, a 4iG Nyrt. vezérigazgatója ezúttal egy egyéni sportoló támogatását jelentette be. Aki nem más volt, mint a kardvívás történetének egyetlen háromszoros egyéni olimpiai bajnoka, Szilágyi Áron. Az emellett világ- és Európa-bajnok sportoló, aki miközben a párizsi olimpiára készül, már a Vasas SC vívószakosztályának elnöke is, a jövőben a 4iG támogatását is maga mögött tudhatja.

A vállalat ugyanis öt évre szóló együttműködési és támogatói megállapodást kötött Szilágyi Áronnal, aki a jövőben a a hamarosan megjelenő ONE márka nagykövete is lesz.

"A 4iG nem csupán a távközlési és informatikai szektor meghatározó szereplője, hanem olyan cég, amely kötelességének érzi a sport és a versenysport kiemelt támogatását. 

4iG Talent Program, Szilágyi Áron, Bányai Tamás
Bányai Tamás és Szilágyi Áron, aki hamarosan az új, ONE néven a piacra lépő szolgáltató márkanagykövete lesz
Fotó: Origo - Mirkó István / Origo - Mirkó István

A példaképek jelentőségét nem hangsúlyozhatjuk eléggé, ők a kitartás, az elkötelezettség élő bizonyítékai, akik a jövő sportoló generációjának számára jelenítik meg, hogy érdemes küzdeni dolgozni.

A 4iG éppen ezért elkötelezett nemzeti büszkeségeink, sikeres élsportolóink támogatása mellett" - mondta Fekete Péter, hozzátéve, Szilágyi Áron a modernkori magyar sport kiemelkedő alakja.

"Amikor sporttámogatásban gondolkozunk, olyanok mellett tesszük le voksunkat, aki felkészült és kitartó" - mondta a vezérigazgató.

Ugyanitt elhangzott, hogy a cég életre hívta a 4iG Talent Programot, amelynek már most vannak fiatal támogatottjai, mint a Formula 4-ben szereplő tehetséges fiatal autóversenyző, Molnár Martin, a triatlonos olimpikon, Tokióban 7. helyen végző Bicsák Bence, valamint a szörfös (iQ Foil osztály) Szentiványi Sára.

"Az élsportolók első támogatói a szüleik, ez az én esetemben sem volt másként, a mai napig nem tudom, anyukám hogy csinálta, hogy engem és a két testvéremet is hozta-vitte edzésre, edzésről. Ezért is nagy öröm, hogy egy olyan cég, mint a 4iG ehhez segítséget nyújt" - mondta Szilágyi Áron, aki hozzátette, az ő sikereiben számos "láthatatlan" ember segítségének része van. "Ha mondhatom, az egész országnak szerepe van benne, annak, aki jegyet vesz egy versenyre, ugyanúgy, mint az edzőnek, a masszőrnek, az orvosoknak, de akár annak az asszisztensnek is, aki elindítja egy vizsgálat során elindítja a röntgengépet" - tette még hozzá. 

4iG Talent Program, Szilágyi Áron
Szilágyi Áron Párizsra készül, de fontos szerepe lesz a 4iG Talent Programjában is
Fotó: Origo - Mirkó István / Origo - Mirkó István

2012-es londoni győzelmem óta én is valóban úgy érzem, hogy a páston kívül is kötelességem, hogy építsem szűken vett és tágabb közösségemet környezetemet. A 4iG, ahogy eddig megismertem, hasonlóan céltudatos, eltökélt, mint én, és ők is ugyanolyan magasra teszik a lécet, mint én szoktam.

Azaz könnyű volt megtalálni a párhuzamokat. Örülök annak is, hogy egy olyan csoporthoz csatlakozhatok, amelyik felismerte, hogy milyen fontos a fiatal élsportolók támogatása" - mondta Szilágyi Áron, aki maga is létrehozott menedzserével együtt egy hasonló támogatói programot.

Bányai Tamás, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója elmondta, nagyon fontos év áll a 4iG előtt, amelyhez koncentráció, fegyelem, elszántság és elkötelezettség kell, ami tökéletes párhuzamot képez az élsporttal.

"Az átalakulás során létrejövő új márka, a ONE számára olyan márkanagyköveteket keresünk, aki hozzánk hasonló értékeket képviselnek. Ebbe a képbe pedig tökéletesen beleillik Szilágyi Áron" - mondta Bányai Tamás.

Az újabb szerződés ünnepélyes aláírása után Szilágyi Áron is megajándékozta a támogatóit: a 4iG azt a kardot kapta meg, amely a tavalyi milánói világbajnokságon első egyéni vb-aranyához segítette a háromszoros olimpiai bajnokot. Fekete Péter elmondta, a becses ereklyét egyelőre a cég szákházában állítják ki egy vitrinben, később pedig minden bizonnyal fontos szerepet fog játszani egy jótékonysági kezdeményezésben.

4iG Talent Program
A siker kardja a jobb alsó sarokban pihen
Fotó: Origo - Mirkó István / Origo - Mirkó István

"Nemzetközi szinten nagy célokra törő magyar tulajdonú nagyvállalat és egy magyar élsportoló, aki ugyancsak nemzetközi sikerekre tör, ez egy nagyon kézenfekvő párhuzam. A másik pedig a csapat. 

Mert a páston ugyan rendszerint én adom az utolsó tust, de a csapattársak, az edzők és a stábtagok nélkül semmire sem mennék.

 Nagyon jó volt látni, hogy egy ilyen nagyvállalatnál, mint a 4iG, milyen kiemelten kezelik a sportot, az élsportot, mennyire be van ágyazódva a cég mindennapjaiba a sport, különösen a vívás" - mondta Szilágyi Áron az ünnepélyes átadást követő kerekasztalbeszélgetés során.

A 4iG által indított Talent Programról Fekete Péter elmondta, nagyon fontosnak tartják, hogy visszaadjanak annak a közösségnek, amelyiktől korábban olyan sokat kaptak.

"Szeretnénk felelős vállalatként működni. Fontos számunkra a profit, ez nem titok, de az is fontos, hogy ennek a profitnak egy részét visszaforgassuk a közösségbe, például a fiatal tehetségek támogatásán keresztül, akiknek talán segíteni tudunk, hogy higgyenek magukban."

A hivatalos esemény végeztével Szilágyi Áron az Origónak elmondta, egy éve kereste meg a 4iG az együttműködés ötletével, és bár az aláírásra csak most került sor, maga a döntés sokkal egyszerűbb volt. 

4iG Talent Program, Szilágyi Áron
Szilágyi Áron ugyanazzal a motiváltsággal készül Párizsra, mint tette azt karrierje első olimpiája előtt
Fotó: Origo - Mirkó István / Origo - Mirkó István

"Nagyon örülök, hogy végre idáig értünk, és bejelentettük ezt az együttműködést. Nagyon fontos az anyagi támogatás, az, hogy a következő években nem kell azon gondolkodnom, hogy tudom támogatni a családomat. 

Az anyagi biztonság az egyik alapja mindennek, erre lehet építeni a felkészülést, egy sportolói karriert. Emellett az érték mellett egy olyan közösség részévé válok, ahol egy magyar sikertörténetbe szállhatok be.

 Én pedig hozom a sportolói tapasztalataimat, azokat a skilleket, élményeket, amikből talán profitálhat a vállalat különböző eseményeken, motivációs előadásokon, kerekasztal-beszélgetéseken. Nagyon remélem, hogy mindkét fél számára kölcsönösen gyümölcsöző lesz ez az együttműködés."

A szerződés öt évre szól, amibe nyilvánvalóan adott esetben belefér még egy olimpiai ciklus. Akár a 2028-as Los Angeles-i olimpián is láthatjuk még a páston Szilágyi Áront?

Természetesen egy ilyen támogatás erős motiváció, hogy az ember azt érezze, van még ebben a pályafutásban.

Ha egy ilyen vállalat az ember mögé áll, az egyértelmű jelzés. De a feleségemmel úgy döntöttünk, hogy csak a párizsi olimpia után folytatjuk le azt a beszélgetést, hogy folytassam-e a pályafutásomat" - mondta a bajnok, akinek Párizsra is megvannak a céljai.

"Valóban elhangzott a pódiumon is, hogy még nem teljesen teljes a kollekció, valóban, egy olimpiai csapatarany még hiányzik belőle. 

A tokiói bronzérmünkre persze nagyon büszkék vagyunk, de tudjuk, hogy lehet azt még fényesíteni. De egyéniben is ugyanolyan motivált vagyok, mint az első aranyérmem megszerzése előtt. Gyermeki lelkesedés fog el, amikor meglátom az olimpiai lángot, az olimpiai falut.

De addig még sok munka vár rám, edzőtáborok, versenyek, viszont, ha mindent sikerrel veszek, akkor magabiztosan fogok Párizsba menni" - zárta Szilágyi Áron.

Kapcsolódó cikk: