Vágólapra másolva!
Nagyjából öt éve, hogy Lindsey Vonn befejezte sízői pályafutását. Egy olyan karriert, amely az óriási sikerek mellett fájdalmas következményekkel járt az amerikai klasszis számára. Mint azt egy interjúban elárulta, soha nem élhetek már fájdalom nélkül.

Lindsey Vonn: Soha nem élhetek fájdalom nélkül

Olimpiai bajnok, világbajnok, 82-szeres világkupa-győztes Vonn mindent elért pályafutása során, ám ezért nagy árat fizetett - írja a Bors.

A Year In TIME, Lindsey Vonn
Lindsey Vonn elképesztő formában van, de a fájdalmai nem múlnak 
Fotó: Getty Images via AFP / Getty Images via AFP/2023 Getty Images

"Soha nem élhetek fájdalom nélkül

 - vallotta be a 39 éves versenyző a SportBildnek adott interjújában. - De egyre jobban kezelem. A jobb térdemben csont és csont találkozik. Tizenkét-tizennégy havonta megműtöttek, hogy továbbra is működőképes maradjak. Ezért hosszú távú megoldást kell találnom, 

mesterséges térdízületre lesz szükségem, jelenleg azt vizsgálom, hol és mikor kaphatom meg, és milyen típusú ízületi protézist. Ez az egész elég bonyolult. A műtétre valószínűleg a következő hat hónapban kerül sor."

Fájdalmai ellenére nem bánja a karrierjét Lindsey Vonn.

"Sok áldozatot hoztam a síelésért. 

De semmit sem bántam meg. Ez népszerűtlen vélemény lesz, de a sérülés része a síelésnek" - vélekedik Vonn. 

- Ezen még az olyan fejlesztések sem változtatnak, mint a légzsákok. Nem látom, hogy a közeljövőben biztonságosabbá válna a síelés. Ha nem akarsz megsérülni, akkor nem szabad a lesiklásban versenyezned."