Óriási dráma: Rafael Nadal kihagyja az Australian Opent

Rafael Nadal, tenisz
Spain's Rafael Nadal and partner Marc Lopez hit a return against Australia's Max Purcell and Jordan Thompson during their men's doubles match at the Brisbane International tennis tournament in Brisbane on December 31, 2023. (Photo by Patrick HAMILTON / AFP) / --IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE--
Vágólapra másolva!
Rafael Nadal nem tud rajthoz állni a rövidesen induló Australian Openen, mivel kisebb izomszakadást szenvedett a Brisbane-ben rendezett tornán. A spanyol világsztár ennek ellenére optimistán tekint a jövőbe, minderről a közösségi oldalán számolt be. 

Újra megsérült Rafael Nadal, lemarad az Australian Openről

A 22-szeres Grand Slam-bajnok Rafael Nadal a negyeddöntőben búcsúzott a brisbane-i keménypályás tenisztorna férfi versenyétől.

Rafael Nadal nem tud játszani az Australian Openen Forrás: AFP/Patrick Hamilton

A csaknem egyéves kényszerszünet után visszatérő spanyol sztár az első két fordulóban magabiztos teljesítményt nyújtott, majd Jordan Thompson (55. a világranglistán) ellen kikapott.

A 37 éves mallorcai klasszis a meccsen újabb sérülést szenvedett, amiről most kiderült, súlyosabb a vártnál, az MRI-vizsgálat kisebb szakadást mutatt ki. Nadal a közösségi oldalán jelentette be,

hogy nem indul az Australian Openen, inkább hazarepül Spanyolországba.

Rafael Nadal továbbra is bizakodva várja a folytatást

"Sziasztok! A legutóbbi brisbane-i meccsemen volt egy kis problémám egy izomban, ami, aggodalomra adott okot. Miután Melbourne-be utaztam, az MRI-t mikroszakadás mutatott az izmomban. Nem azon a helyen, ahol a sérülésem volt, és ez jó hír.

- írta Rafael Nadal, aki hozzátette, nagyon keményen dolgozott a visszatérésén, és továbbra is az a célja, hogy három hónap alatt a legjobb szinten legyen.

"A szomorú hír mellett, hogy nem játszhatok a csodás melbourne-i közönség előtt, ezek a fejlemények nem nagyon rosszak, és bizakodó maradok a szezon alakulását illetően" - tette hozzá a spanyol klasszis, aki mindenkinek köszönetet mondott, aki aggódik érte.