Drámai mérkőzésen kapott ki a hosszú idő után visszatérő Grand Slam-győztes teniszező - videó

tenisz, Marin Cilic, Rafael Nadal
Rafael Nadal (R) of Spain meets Marin Cilic of Croatia at the net after their Round Four Men's Singles match at the 2019 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center in New York on September 2, 2019. (Photo by DOMINICK REUTER / AFP)
Vágólapra másolva!
Marin Cilic három szettben vereséget szenvedett Jan-Lennard Strufftól a 662 ezer dollár (232 millió forint) összdíjazású hongkongi keménypályás tenisztorna első fordulójában. Rafael Nadal visszatérése jobban sikerült, a spanyol teniszező továbbjutott a brisbane-i torna második fordulójába.

Marin Cilic 9 meccslabdáról kapott ki

A korábbi US Open-győztes Cilic legutóbb július 24-én lépett pályára, azóta sérülés miatt nem játszott. Hongkongban, a világranglista-25. Struff ellen úgy tűnt, minden jól alakul, hiszen 6:4, 5:2-re is vezetett a horvát teniszező. Innen azonban a német ellenfele vissza tudott jönni, és

a második játszmában 5 meccslabdát is hárítva, rövidítésben kiegyenlített.

A döntő szett aztán szintén fordulatosan alakult, 6:5-nél Cilic újabb 3 meccslabdát nem használt ki, majd a tiebreakben is volt még egyszer egy labdára a győzelemtől, ám végül Struff volt az, aki élt a második mérkőzéslabdájával, és továbbjutott a legjobb 16 közé.

Rafael Nadal legyőzte Dominik Thiemet

A keddi nap másik nagy visszatérőjének, az egyes mérkőzést legutóbb tavaly januárban játszó, 22-szeres GS-győztes Rafael Nadalnak szintén nem volt könnyű dolga, hiszen az egykori US Open-bajnok, az utóbbi időben szintén sérülésekkel bajlódó Dominic Thiem volt az ellenfele. A brisbane-i torna első körében azonban

Nadal a régi arcát mutatta, és 7:5, 6:1-re legyőzte az osztrák riválisát.

A nyolcaddöntőben az ausztrál Jason Kubler lesz Nadal ellenfele.

Nadalnak ez volt az 1069. ATP-sikere egyesben, amivel megelőzte a ranglistán ötödik Ivan Lendlt, és 19 sikerre megközelítette Novak Djokovicsot. A lista élén Jimmy Connors áll 1274 győzelemmel.

A korábbi spanyol világelső többek között ilyen varázslatos ütésekkel kápráztatta el a szurkolókat: