Vágólapra másolva!
Marozsán Fábián négyszettes vereséggel búcsúzott a harmadik fordulóban az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Marozsán Fábián remek játéka miatt még Taylor Fritz cipője is kilyukadt

A világranglistán elfoglalt 67. helyével a legjobb magyarnak számító játékos korábban a US Open-győztes Marin Cilicet és a 22. helyen kiemelt Francisco Cerundolót búcsúztatta, de a 32 között egy még nehezebb ellenfél következett: a 12. helyen kiemelt amerikai Taylor Fritz. Az első szettben Marozsán 2:0-ra elhúzott, és ettől kezdve elég volt a saját szervájára koncentrálnia.

A 24 éves magyarnak 2:0-nál, majd a szettért adogatva kellett fogadóelőnyt hárítania, de jól összpontosított,

két nyerő szervával és egy pontot érő tenyeressel fordított, majd lezárta a játszmát. A folytatásban azonban az amerikai egyre jobban teniszezett és fokozatosan átvette az irányítást. Fritz a második szettet nagy küzdelemben nyerte meg, majd a következő kettőt is behúzta, így 3-1-es sikerrel lépett tovább.

Marozsán Fábián kemény küzdelemre kényszerítette Taylor Fritzet Forrás: AFP/Martin Keep

Marozsán valóban nagy küzdelemre kényszerítette az amerikai teniszezőt, ugyanis Fritznek még a cipője is kilyukadt a kemény meccs során - vette észre a Magyar Nemzet.

"Meglátjuk, Cicipasz mennyit ejt majd. Amikor azokért csúsztam, az nem tett jót a cipőknek - mondta Fritz, utalva Marozsán remek ejtéseire, amiket a magyar játékos rendszeresen alkalmaz a meccseken.

Marozsán harmadszor játszott Grand Slam-főtáblán, és a harmadik fordulóig jutott, míg Fritz a 30. GS-versenyén indult, és 2022 után másodszor került a legjobb 16 közé az Australian Openen. Marozsán szombaton párosban folytatja, Fucsovics Mártonnal.

Babos Tímeáék továbbjutottak párosban

Női párosban az esőzések és a program csúszása miatt csütörtökön elhalasztották Babos Tímea és Bondár Anna páros mérkőzését, s a magyar duó pénteken az olasz Angelica Moratelli és brit Samantha Murray ellen mutatkozott be. Babosék óriásit küzdöttek az első szett elvesztése után, a másodikban ugyan simán egyenlítettek, de a döntő játszmában, 0:1-nél három fogadóelőnyt kellett hárítaniuk. Megoldották, majd 5:5 után összejött a brék, és Bondár Anna szervájánál már nem adtak esélyt az ellenfélnek.

Eredmények:
férfiak, 3. forduló (a 16 közé jutásért):
Taylor Fritz (amerikai, 12.)-Marozsán Fábián 3:6, 6:4, 6:2, 6:2

női páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Babos Tímea, Bondár Anna-Angelica Moratelli, Samantha Murray (olasz, brit) 4:6, 6:1, 7:5