A saját szurkolói előtt élt át hihetetlen drámát, szörnyen nagyot bukott az olimpiai bajnok - videó

alpesi sí, Petra Vlhová
American Mikaela Shiffrin (L) and Slovak Petra Vlhova greet each others after competing in the second leg of the Women's Slalom event of the FIS Alpine Ski World Championship 2023 in Courchevel, French Alps on December 21, 2023. (Photo by Jeff PACHOUD / AFP)
Vágólapra másolva!
Az olimpiai bajnok Sara Hector hatalmas fölénnyel nyerte meg az alpesi sízők világkupa-sorozatának jasnái óriásműlesikló-viadalát, amelyen a hazai közönség előtt versenyző Petra Vlhová súlyos sérülést szenvedett.

A pekingi olimpián diadalmaskodó, svéd Sara Hector mindkét szombati futamban a leggyorsabb tudott lenni, és több mint másfél másodperces különbséggel győzött az amerikai Mikaela Shiffrin előtt. A harmadik helyen az új-zélandi Alice Robinson lemaradása már 2,71 másodperc volt, míg a negyedikként záró horvát Zrinka Ljutic már 4,33 másodperccel kapott ki Hectortól.

Szükség volt a helyszíni orvosi stábra Jasnán Forrás: AFP/Vladimir Simicek

Vlhová és Hosp is megsérült

A hazaiak kedvence, a műlesiklás olimpiai bajnoka és az óriás-műlesiklás világbajnoka, Petra Vlhová nem tudta kihasználni, hogy három év után ismét versenyt rendeztek Szlovákiában. Sőt, az első futam első másodperceiben véget ért számára a verseny, ráadásul

olyan nagyot esett, hogy mentőhelikopterrel szállították el.

Mint a kórházban kiderült, keresztszalag-szakadást szenvedett, és befejeződött számára a szezon.

„Szeretnék köszönetet mondani minden rajongómnak, partneremnek, családomnak és barátomnak a hihetetlen támogatásért, és ígérem, hogy mindent megteszek, hogy minél hamarabb még erősebben térhessek vissza" – írta az összetett-világkupa második helyén álló Vlhová a közösségi oldalán szombat este.

Vlhová bukásának voltak előjelei, ugyanis a jeges pályán az elősíző, a háromszoros világbajnok Nicole Hosp is elesett és súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett.

A jasnái helyszínen a nőknek vasárnap műlesiklásban rendeznek versenyt.