Rafael Nadal bejelentette, mikor vonul vissza

tennis Horizontal
Spain's Rafael Nadal reacts after winning against Serbia's Novak Djokovic at the end of their men's singles match on day ten of the Roland-Garros Open tennis tournament at the Court Philippe-Chatrier in Paris early June 1, 2022. (Photo by Christophe ARCHAMBAULT / AFP)
Vágólapra másolva!
Rafael Nadal a nevét viselő teniszakadémián tartott sajtótájékoztatót, melyen bejelentette, hogy kihagyja az év második Grand Slam-tornáját, a Roland Garrost. Azt is megmondta, mikor vonul vissza.

A 36 éves mallorcai sztár, aki 22 Grand Slam-győzelmével rekordernek számít, szerdán jelentette be, hogy sajtótájékoztató keretei között árulja el, hogy indul-e az év második GS-tornáján, a párizsi Roland Garroson, amit ugyancsak rekordnak számító 14 alkalommal nyert meg.

A sajtótájékoztatón aztán kiderült, hogy a januári Australian Open óta – ahol a második fordulóban búcsúzott – csípősérüléssel küzdő sztár kihagyja a Francia Nyílt Bajnokságot.

Rafael Nadal rettentően elkeseredett, hogy nem lehet ott a kedvenc tornáján Forrás: AFP/Christophe Archambault

„Az Australian Openen összeszedett sérülésem súlyosabb, mint gondoltuk.

Annyi év után ezúttal nem fogok tudni ott lenni, és elhihetik, hogy ez mekkora csalódás számomra" – mondta Nadal, aki azt is elmondta, hogy míg eredményei top szintet mutattak, addig a hétköznapi élete nagyon „alacsony színvonalú" volt.

„Különösen a pandémia évei voltak rettentően nehezek, de az eredmények eltakarták ezeket a nehézségeket. Most elértem egy pontra és döntöttem. Rendes felkészülés nélkül nem fogok tudni azon a szinten játszani, ahogy azt elvárom magamtól. Megpróbálom rendbe tenni a testemet.

„És megpróbálok nekifutni a jövő évnek is, mégpedig azzal, hogy minden bizonnyal az lesz az utolsó évem a teniszben."

Nadal ehhez még hozzátette, hogy nagyon szeretne ott lenni a párizsi olimpián, ami talán az utolsó nagy versenye lesz pályafutása során. Majd hozzátette: várhatóan 2024 lesz az utolsó éve.