Vágólapra másolva!
Az olimpiai és világbajnok norvég biatlonista, Sturla Holm Laegreidet súlyos eltiltást kapott, miután egy szállodában elsült a fegyvere.

Az olimpiai aranyérmes és ötszörös világbajnok Sturla Holm Laegreidet kizárták a lenzerheidei világkupáról, miután a norvég csapat szállodájában véletlenül elsütötte a fegyverét. A 26 éves sportoló a mezőny egyik legjobb lövőjének számít, ám ezúttal a szokásokkal ellentétben nem kint a lőtéren, hanem a szállodában végezte el a szárazgyakorlást, amikor is a sportolók lőszer nélkül csinálják végig a lövészet folyamatát.

Sturla Holm Laegreidet kizárták, amiért elsült a fegyvere Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Vélhetően a biztonsági ellenőrzés elmaradt, mivel a terveivel ellentétben éles lőszerrel gyakorolt. Szerencsére senki nem sérült meg, ez azonban nem akadályozta meg a norvég kizárását a vasárnapi tömegrajtos versenyről, ugyanis a Nemzetközi Biatlon Szövetség rendkívül szigorúan veszi a fegyverrel kapcsolatos biztonsági előírásokat.

Az IBU közleményt adott ki, amelyben leszögezi, hogy a svájci hatóságokkal együttműködve megvizsgálják, szükség van-e további lépésekre.

– mondta könnyeivel küszködve az eset után Laegreid.

Laegreid kizárása nem akadályozta a norvégokat abban, hogy így is megszerezzék a dobogós helyeket a címvédő Johannes Thingnes Bövel az élen, aki győzelmével tovább növelte előnyét a világkupa-pontversenybe, mögötte Johannes Dale-Skjevdal végzett a második, Tarjei Bö pedig a harmadik helyen.