Közel egyéves kihagyás után Rafael Nadal visszatér

Horizontal
Nadal a tavalyi Australian Open második fordulójában elszenvedett veresége óta nem versenyzett
Vágólapra másolva!
Januárban a brisbane-i tenisztornán tér vissza közel egyéves kihagyás után Rafael Nadal.

A 22-szeres Grand Slam-győztes spanyol sztár pénteken jelentette be, hogy az ausztrál nyílt bajnokság egyik felvezető viadalán indul először.

- üzente közösségi oldalán egy videóban a 37 éves játékos. "Brisbane-ben lesz a helye, január első hetében. Találkozunk ott!" Nadal a tavalyi Australian Open második fordulójában elszenvedett veresége óta nem versenyzett. Akkor még úgy tűnt, csupán nyolc hetet kell kihagynia, de végül júniusban meg is kellett műteni csípőizomsérülését.

Rafael Nadal visszatér Forrás: AFP/Manan Vatsyayana

Az Australian Openen kétszer győztes klasszis hosszú kihagyása miatt a 633. helyig csúszott vissza a világranglistán, ám védett rangsorral indulhat majd a jövő év első Grand Slam-viadalán, melynek igazgatója, Craig Tiley már hetekkel ezelőtt bejelentette, hogy a spanyol teniszező szerepelni fog a 2024-es versenyen.

Nadal korábban azt nyilatkozta, hogy a 2024-es lesz az utolsó év a pályafutásában, visszavonulása előtt még egyszer pályára akar lépni a Roland Garroson, és a párizsi olimpián is játszani szeretne.
A brisbane-i ATP-tornára - amely három év után került vissza a versenynaptárba - december 31. és január 7. között kerül sor, az ausztrál nyílt bajnokság pedig január 14-én kezdődik Melbourne-ben.