A drámai vereségek után sírva vonult vissza a rekorder teniszező - videó, képek

Tennis:US Open-Day 4 Horizontal
John Isner of the United States falls in a final career match loss against Michael Mmoh during their Men's Singles Second Round match at the 2023 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center at USTA Billie Jean King National Tennis Center in New York on August 31, 2023. John Isner brought the curtain down on his tennis career Thursday in a five-set loss to fellow American Michael Mmoh in the second round at the US Open. The 38-year-old Isner surrendered a two-set lead as world number 89 Mmoh saved a match point and came back to win 3-6, 4-6, 7-6 (7/3), 6-4, 7-6 (10/7) in just under four hours. (Photo by KENA BETANCUR / AFP)
Vágólapra másolva!
Néhány órán belül játszotta le pályafutása utolsó két tétmérkőzését az amerikai John Isner, aki egyesben és párosban is a döntő játszma rövidítésében maradt alul az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

Isner előbb egyesben, a második fordulóban, a legjobb 64 között játszott honfitársával, Michael Mmohhal. A világranglista-157. Isner kétjátszmás előnyben is volt, a harmadikat tiebreakben bukta el, majd a döntő szettben 5-4-nél meccslabdája is volt, mégis 7-6-ra elveszítette a játszmát, és így 4 óra 1 perc után a meccset is.

Fiával az ölében, könnyek között búcsúzott el a találkozó után a hazai közönségtől.

Rövid pihenő után azonban még párosban is várt rá egy meccs a honfitárs Jack Sock oldalán. Az ellenfél Robert Galloway és Albano Olivetti, amerikai-francia kettős volt, akik 6-2, 3-6, 7-6 (10-7)-re győzték le Isneréket – ezzel a meccsel pedig végleg lezárta a karrierjét a 38 éves amerikai. Ráadásul a párosban háromszoros Grand Slam-győztes, vegyes párosban olimpiai bajnok

Socknak is ez volt az utolsó mérkőzése a pályafutása során, így a két amerikai legenda teljesen egyszerre fejezte be a karrierjét.

Isner többek között arról is ismert, hogy ő nyerte meg minden idők leghosszabb (665 perces) teniszmeccsét a francia Nicolas Mahut ellen a 2010-es wimbledoni tornán. Ezen a meccsen az amerikai 113 ászt ütött,

a karrierjét pedig (egyesben lejátszott meccseken) összesen 14411 ásszal fejezte be, ami világrekordnak számít.

Isner (és Sock) már a torna előtt bejelentette, hogy a mostani US Open lesz az utolsó tornája.