Megáll az ész, milyen tervei vannak Rafael Nadalnak a Real Madriddal

2022 US Open - Day 8 GettyImageRank2 grand slam us open tennis championships wta tour atp tour tennis Horizontal SPORT TENNIS
NEW YORK, NEW YORK - SEPTEMBER 05: Rafael Nadal of Spain reacts to a point against Frances Tiafoe of the United States during their Men’s Singles Fourth Round match on Day Eight of the 2022 US Open at USTA Billie Jean King National Tennis Center on September 05, 2022 in the Flushing neighborhood of the Queens borough of New York City. Mike Stobe/Getty Images/AFP (Photo by Mike Stobe / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Rafael Nadal, a spanyolok teniszsztárja azt mondta, tetszene neki, ha a Real Madrid futballklub elnöke lehetne.

A királyi gárda lelkes szurkolójának számító klasszis egy tévéinterjúban ugyanakkor gyorsan leszögezte, hogy ez csupán a jövőben lenne elképzelhető, mert Florentino Perez személyében a fővárosi klubnak "jelenleg a legjobb elnöke van".

"Számos fordulat akad az életben, és nem tudom, képes leszek-e majd elnökösködni, de az idő eldönti ezt a kérdést" - fogalmazott a 37 éves, az idén csípősérülése miatt alig játszó Nadal.

A korszakos teniszező eddig 92 trófeát szerzett, köztük 22 Grand Slam-serleget, utóbbival második a jelenlegi világelső Novak Djokovic mögött, aki 24. címét az idei US Open megnyerésével gyűjtötte be.

Úgy tűnik, hogy Rafael Nadal valóban nem fél a kihívásoktól Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Mike Stobe

Arra a kérdésre, hogy szeretett volna-e a legtöbb GS-trófeával rendelkező teniszezővé válni, azt válaszolta: kétségtelenül. Hozzátette azonban, hogy emiatt nem csalódott. Úgy folytatta, szerinte Djokovic "ezt sokkal intenzívebben éli meg", mint ő, és a szerbnek rosszabbul esett volna, ha nem ő lesz a rekorder.

Tervezett visszavonulására vonatkozóan úgy fogalmazott: korábban jelezte, hogy

2024 lehet az utolsó éve az élsportban, ezt most is fenntartja, ugyanakkor száz százalékosan nem jelentheti ki, mivel még ő maga sem tudja.

Jelezte egyúttal, hogy nem azzal a gondolattal fog ismét játszani, hogy Roland Garrost vagy Australian Opent nyerjen, mivel tisztában van a nehézségekkel, amelyekkel szembe kell néznie.

Nadal 209 héten át vezette a világranglistát. Kétszeres olimpiai bajnok, egyesben 2008-ban, párosban 2016-ban diadalmaskodott, a spanyol válogatottal pedig ötszörös Davis Kupa-győztes.