Labdamenet közben rohant ki a WC-re a teniszező - videó

2023 US Open - Day 1 GettyImageRank3 People Full Length Residential District South Korea USA New York City One Person Queens - New York City Taking a Shot - Sport Men Photography Grand Slam WTA Tour Returning Individual Event Flushing - Queens USTA Nation
NEW YORK, NEW YORK - AUGUST 28: Christopher Eubanks of the United States returns a shot against SoonWoo Kwon of South Korea during their Men's Singles First Round match on Day One of the 2023 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center on August 28, 2023 in the Flushing neighborhood of the Queens borough of New York City. Matthew Stockman/Getty Images/AFP (Photo by MATTHEW STOCKMAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A francia Benjamin Bonzi négy játszmában búcsúztatta a hazai közönség előtt versenyző, wimbledoni negyeddöntős Christopher Eubankset a New York-i amerikai nyílt teniszbajnokság második fordulójában.

Eubanks már a meccs elején hányinger elleni gyógyszert igényelt a játékvezetőtől, ám így is végig tudta játszani a bő háromórás találkozót. Igaz, a negyedik szett végén láthatóan már komoly gyomorproblémákkal küzdött az amerikai játékos, és 5-5-ös állásnál rá is kérdezett a székbíróra, hogy milyen következményei vannak, ha akkor kimegy a mosdóba.

„Ha ebben a játékban négyszer is megkapom a pontbüntetést, majd a térfélcserénél kihasználom a szünidőt, az összesen mennyi időt vesz igénybe?" – kérdezte Eubanks, aki tehát feláldozta volna a következő gémet a mosdószünetért. Miután a játékvezető szólt neki, hogy nem túl sokat, Eubanks mégis a pályán maradt, és ott "játszotta le" a szett 11. gémjét. Ez azonban abból állt, hogy

két ász és egy ászértékű adogatás után 40-0-nél Bonzi még át sem ütötte a fogadásból visszaérkezett labdát, Eubanks már sprintelt lefelé a mosdóba.

Miután visszatért, Eubanks sikeresen megnyerte a 12. játékot a szettben, ám végül 9-7-re kikapott a rövidítésben, így elvesztette a Bonzi elleni mérkőzést.

A francia játékos ellenfele a Sztefanosz Cicipaszt legyőző Dominic Stricker lesz a legjobb 32 között.