Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Drámai bejelentést tett Milák Kristóf

MILÁK Kristóf
Róma, 2022. augusztus 16. A későbbi győztes Milák Kristóf a férfi 200 méteres pillangóúszás döntője után a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 16-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar úszó, Milák Kristóf bejelentette, hogy nem indul a fukuokai világbajnokságon.

"Nagyon nehéz szívvel hoztam egy döntést, amit szeretnék megosztani mindenkivel, aki szereti az úszást, és az elmúlt években szurkolt nekem és társaimnak a különböző versenyeken.

bármennyire is szeretném folytatni a 2016-ban kezdődött győzelmi sorozatomat, jelenleg sem fizikálisan, sem mentálisan nem vagyok azon a szinten, hogy ott legyek a világ legjobbjai között" - jelentette be Milák Kristóf.

"A kielégítő választ magam is keresem, miért alakult így - annyira viszont ismerem magam, hogy pontosan érzékeljem: meg sem tudtam közelíteni teljesítőképességem száz százalékát, ami a csúcsteljesítményhez elengedhetetlen, én pedig nem szeretem beérni kevesebbel. Ez most egy nagyon mély hullámvölgy, viszont szeretném hangsúlyozni, hogy mindez nem párosul semmiféle kétségbeeséssel.

hogy aztán ismét készen álljon a legnagyobb kihívásokra" - árulta el az olimpiai bajnok sportoló.

Milák Kristóf kihagyja a fukuokai vb-t Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

"Miközben továbbra is kész vagyok eleget tenni az élsportolók adminisztratív és egyéb kötelezettségeinek,

hogy ismét elérjem azt a szintet, amit mindenki megszokhatott tőlem. A mögöttem álló stáb tagjai, edzőim, Virth Balázs és Zala György, a MÚSZ és a Honvéd vezetői igyekeztek minden segítséget megadni, hogy a lehető leggyorsabban kikeveredjek ebből a helyzetből, és készen álljak a világbajnokságra – hálás vagyok nekik az erőfeszítésekért, és iszonyúan sajnálom, hogy ezen a nyáron nem leszek ott a medencében. Köszönöm az úszóközösség, a Honvéd-család, a támogatók és a szurkolók megértését és támogatását. Ne féltsetek: hamarosan visszatérek!" - zárta gondolatait Milák Kristóf.

Milák a 2017-es, budapesti világbajnokságon 100 méter pillangón szerzett ezüstérmével robbant be a felnőtt mezőnybe, fő száma ugyanakkor a 200 méter lett, amelyben 2018 óta gyakorlatilag egyeduralkodó.

Pályafutása első csúcspontjaként 2019-ben a kvangdzsui világbajnokságon a legendás Michael Phelps tízéves világcsúcsát megjavítva nyert aranyérmet, majd 2021-ben a tokiói olimpián is simán győzött, míg 100 méteren Európa-csúccsal lett második.

Tavaly pedig a hazai rendezésű világbajnokságon a Duna Arénában tovább javította világrekordját (1:50.34), illetve ezen a viadalon 100 méter pillangón is világbajnoki címet nyert.

Mindent egy helyen az Eb-ről