Egy kislány szólt rá Katalin hercegnére, hogy megszegte a protokollt - videó

tennis Horizontal
Britain's Catherine, Duchess of Cambridge, talks with a ball boy after presenting the winner's trophy to Australia's Ashleigh Barty fo winning her women's singles match against Czech Republic's Karolina Pliskova on the twelfth day of the 2021 Wimbledon Championships at The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 10, 2021. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
Hétfőn kezdődnek a főtáblás küzdelmek a wimbledoni teniszbajnokságon, így a Grand Slam-torna előtt Katalin walesi hercegné és a nyolcszoros bajnok Roger Federer meglátogatta a verseny helyszínét, ahol a labdaszedőkkel töltöttek el egy napot.

Katalin hercegnének a helyszín, az All England Club patrónusaként komoly szerepe van a wimbledoni tenisztorna megrendezésében, így kíváncsi volt arra, hogy hogyan áll a labdaszedők felkészülése a legendás eseményre.

A walesi hercegnét elkísérte a tavaly visszavonult Roger Federer is, akivel a pályán ütögetett is egy ideig,

majd mindketten kipróbálták a labdaszedői feladatokat is.

A torna hivatalos oldala által feltöltött videóban látszódik egy olyan pillanat is, amikor Katalin hercegné a levegőben elkapja a labdát, amit ugyan megdicsér ezért a mellette álló labdaszedő lány, de Federer kérdésére elmagyarázza, hogy

a szabály szerint meg kell várnia, amíg lepattan a labda, és csak utána érhet hozzá.

A svájci exteniszező elmondta, ez Wimbledonban valóban így van, miközben például az ausztrál nyílt teniszbajnokságon pattanás nélkül is megfoghatják a labdát a labdaszedők.

A labdaszedők edzésének végén Federer és Katalin hercegné is késznek ítélte a gyerekeket és megdicsérte őket a munkájukért.
„Lenyűgöző volt ilyen közelről látni az elhivatottságotokat és azt, hogy mennyi munkát végeztek azért, hogy a nagy bajnokok mérkőzésének napján minden hibátlanul működjön! Köszönöm szépen az élményt, igazán élvezetes volt!" – mondta Katalin hercegné a labdaszedőknek zárásként.