Vágólapra másolva!
Bondár Anna szombaton sikerrel vette a második fordulót, míg Babos Tímea búcsúzott női párosban a francia nyílt teniszbajnokságon.

Bondár Anna és a belga Greet Minnen kettőse 3:3-ig fej fej mellett haladt a hetedikként rangsorolt japán Aojama Suko, Sibahara Ema duóval, utána viszont brékelőnybe került, majd 5:3-nál fogadóként két játszmalabdát kihasználatlanul hagyott. Ezt követően a riválisnak volt két labdája az egyenlítéshez, azonban Bondárék ezt nem engedték, majd az ötödik szettlabdából már sikerült előnybe kerülniük.

A folytatásban a magyar érdekeltségű páros azonnal elvette ellenfele adogatását, 5:2-nél pedig már dupla brékelőnybe került. Azonban adogatóként elsőre egy mérkőzéslabda ellenére nem sikerült lezárni a találkozót, de másodjára 5:4-nél a harmadik meccslabdát értékesítve már igen. A találkozó 102 percig tartott.

A nyolcaddöntőben a 12. helyen kiemelt Asia Muhammad, Giuliana Olmos amerikai-mexikói páros lesz Bondárék ellenfele.

Bondár Annáék továbbjutottak Forrás: NurPhoto via AFP/Foto Olimpik/NurPhoto/Foto Olimpik

Babos Tímea és a kazah Anna Danyilina kettőse 3:3-ig fej fej mellett haladt a 14. helyen kiemelt tajvani Latisa Csan, Hao-Csing Csan duóval, utána brékelőnybe került, de a rivális azonnal javítani tudott fogadóként. Baboséknak később további négy bréklehetősége volt, de egyikkel sem éltek, így az első játszmáról rövidítés döntött, melyben az ázsiai páros bizonyult jobbnak.

A folytatásban 1:1-nél a magyar érdekeltségű duó veszítette el az adogató játékát, majd 5:3-nál ez újra megtörtént, így a tajvaniak 97 perces csatában jutottak tovább.

Babos korábban 2019-ben és 2020-ban is megnyerte a Roland Garrost párosban.

Eredmény:
női páros, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Latisa Csan, Hao-Csing Csan (tajvani)-Babos Tímea, Anna Danyilina (magyar, kazah) 7:6 (7-3), 6:3
Bondár Anna, Greet Minnen (magyar, belga)-Aojama Suko, Sibahara Ema (japán, 7.) 6:4, 6:4