Rekordösszegű pénzdíj: közel 20 milliárd forintot osztanak ki a wimbledoni tenisztornán

Rafael Nadal tenisz Wimbledon
Spain's Rafael Nadal returns the ball to Lithuania's Ricardas Berankis during their men's singles tennis match on the fourth day of the 2022 Wimbledon Championships at The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on June 30, 2022. (Photo by Adrian DENNIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
Több mint tíz százalékkal megemelték a pénzdíjakat a wimbledoni tenisztornán, így rekordot jelentő 44,7 millió fontot (19,4 milliárd forintot) osztanak majd ki a szervezők.

Az egyéni győztesek 2,35 millió fontot, míg a döntősök 1,175 milliót kapnak, emellett 14,5 százalékkal emelik a jutalmat a selejtezőben - több mint 4 milliót osztanak ki a három fordulóban -, a főtábla első körében kiesők pedig 55 ezerrel térhetnek haza.

A párosok tagjai összesen 600 ezret, a vegyes párosok 128 ezret zsebelhetnek be, míg a kerekesszékes versenyzők összesen 738 ezer fontot nyerhetnek a londoni tornán.

Közel 20 milliárd forintot osztanak ki a wimbledoni tenisztornán Forrás: AFP/Adrian Dennis

"Ezzel az elosztással szeretnénk elérni, hogy az egyéni bajnokok és a második helyezettek pénzdíja visszatérjen a pandémia előtti, 2019-es szintre, eközben pedig megfelelően szeretnénk támogatni a teniszezőket a torna korai fordulóiban is" - áll a szervezők közleményében.

A wimbledoni füvespályás Grand Slam-viadalra július 3. és 16. között kerül sor.