Vágólapra másolva!
Százkét éves korában elhunyt Wilhelm Büsing, aki az 1952-es helsinki olimpián lovastusában két érmet is nyert, egyéniben bronzot, csapatban pedig ezüstöt.

Az 1921 márciusában született Büsing tagja volt annak a német csapatnak is, amely másodikként végzett az 1954-es bázeli Európa-bajnokságon - írta a haláláról beszámoló insidethegames.biz portál, kiemelve, hogy a június 25-én elhunyt német sportember a második legidősebb élő olimpiai érmes volt Keleti Ágnes után.

Meghalt Wilhelm Büsing Forrás: Shutterstock

Az ötszörös aranyérmes magyar tornász január 9-én töltötte be 102. életévét. Az ötkarikás játékokon valaha indult még élő sportolók korelnöki rangsorában a legtöbb olimpiai éremmel (10) rendelkező magyar női sportoló és a legeredményesebb magyar tornásznő előtt még az amerikai úszó, Iris Cummings szerepel, aki tavaly december 21-én volt 102 éves, s ő az egyetlen, aki még él az 1936-os berlini nyári játékokon részt vett sportolók közül.

A legidősebb élő olimpikon, a francia Yvonne Chabot-Curtet 1920. május 28-án született, és távolugróként az 1948-as londoni, valamint az 1952-es helsinki ötkarikás játékokon indult.