Új világrekord született: összeestek a játékosok a 211 ütéses labdamenet végén - videó

(SP)CHINA-SUZHOU-BADMINTON-SUDIRMAN CUP-MALAYSIA VS CHINESE TAIPEI (CN) se Horizontal
(230517) -- SUZHOU, May 17, 2023 (Xinhua) -- Tan Pearly (L)/Thinaah Muralitharan of Malaysia react in the women's doubles match against Hsu Ya Ching/Teng Chun Hsun of Chinese Taipei during the group C match between Malaysia and Chinese Taipei at BWF Sudirman Cup in Suzhou, east China's Jiangsu Province, May 17, 2023. (Xinhua/Jia Haocheng) (Photo by Jia Haocheng / XINHUA / Xinhua via AFP)
Vágólapra másolva!
Ujjongva tapsolták a nézők a Malaysia Masters nevű tollaslabdaverseny női páros számának negyeddöntőjében lezajlott, 198 másodperces labdamenetet.

A hazaiak Pearly Tan és Muralitharan Thinaah párosa a japán Fukusima Juki és Hirota Szajaka kettősével mérkőzött meg a legjobb nyolc között.

A harmadik, döntő szettben 16-14-es állásnál

egy 198 másodperces, 211 ütéses labdamenetet láthattak a nézők, amelynek végén a tollaslabdázók a földre vetették magukat fáradtságukban.

Az eddigi legtöbb, profi versenyen lezajlott ütés egy labdameneten belül 195 ütésig tartott (egy 2022-es dél-koreai tornán), így

ez a pont egyben a rekordok könyvébe is bekerült.

A hazai közönség a meccs végén is örülhetett, hiszen a szettet és ezáltal a meccset a maláj kettős nyerte meg, amely így bejutott az elődöntőbe.