Rangos kitüntetést kaptak az Origo sportújságírói

Vágólapra másolva!
A Magyar Sportújságírók Szövetsége 2023-as évi közgyűlésén, Pécsett az Origo Sportrovatának munkatársa, Edvi László kapta meg a Gyulai István díjat.

Edvi László 2017 óta az Origo sportrovatának újságírója. Elsősorban labdarúgásról ír, de a sporttól olykor elkalandozva szívesen közöl cikkeket a magyar rock legendás koncertjeiről, egykori zenészekről, legendás koncertekről.

A legobban a német labdarúgást és a Bayern Münchent ismeri, de a magyar sport múltjával és jelenével is tisztában van. Edvi László ezen a héten ünnepli a 60. születésnapját.

Az alábbiakban azt a videót is megmutatjuk, amelyben az Origo sportrovatának vezetője, Lantos Gábor Tamperében köszöntötte a Gyulai-díjjal kitüntetett Edvi Lászlót, hiszen Edvi ezekben a napokban a jégkorong-világbajnokságon tartózkodik a finn városban.

Ugyancsak a pécsi közgyűlésen derült ki, hogy az Origo sportrovatvezetője, Lantos Gábor által írt We are the champions című könyv Nívódíjat kapott. Lantos Gábor ebben a kötetben a Sopron Basket sporttörténelmi Euroliga-győzelmének teljes történetét írta meg. A kötetben Tóth Zsombornak és az Origo fotósának, Csudai Sándornak csodálatos fényképei szerepelnek. A díjat Pécsett a Kék Európa Stúdió vezetője, a könyv kiadója, Harle Tamás vette át.