Az egyetlen hiányzó érméért mindent megtesz Budapesten az atlétikai vb egyik legnagyobb sztárja

Tokyo 2020 Olympic Games: Day 14 Tokyo 2020 Olympic Games Horizontal
Marcell Jacobs meglepetésre két aranyérmet is szerzett Tokióban
Vágólapra másolva!
Eltökélten készül és minden idegszálával a nyári budapesti atlétikai világbajnokságra koncentrál Marcell Jacobs, az olaszok kétszeres olimpiai bajnok sprintere, aki kirobbanó formában akar megérkezni a magyar fővárosba, ahonnan aranyéremmel a nyakában tervez távozni.

A 28 éves rövidtávfutó az M1 aktuális csatornának adott exkluzív interjújában azt mondta, éremgyűjteményéből már csak a szabadtéri vb-arany hiányzik, ezért számára különösen fontos megméretés lesz az augusztus 19-től 27-ig tartó magyarországi csúcsesemény.

- árulta el Jacobs, akinek a Tokióban 100 méteren és a 4x100 méteres váltó tagjaként megnyert ötkarikás aranya mellett szabadtéri és fedett pályás Európa-bajnoki, illetve fedett vb-aranya is van.

Marcell Jacobs meglepetésre két aranyérmet is szerzett Tokióban Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Mustafa Yalcin

"Hihetetlen, de közel két év eltelt már a tokiói győzelmek óta.

- emlékezett vissza a japán fővárosban mutatott és meglepetést okozó teljesítményére Jacobs, aki hozzátette, a két tokiói medál örök emlék a számára és utat mutat neki a nehezebb időszakaiban.

"Nagyon nehéz volt feldolgozni az olimpia utáni összességében kevésbé sikeres időszakot. Igazság szerint a fedett pályás szezon még jól indult, hiszen világbajnoki címet szereztem, 60 méteren Európa-csúcsot jelentő idővel.

- mesélt a 2021-ben rendezett olimpia utáni időszakáról, és azt is elárulta: a legnagyobb problémát az jelentette, hogy nem tudták pontosan megállapítani, mi az oka annak, hogy nem tud kilábalni a sérüléshullámból.

Jacobs tavaly szabadtéri Európa-bajnok is lett Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Sven Hoppe

"Lelkileg, mentálisan is össze kellett szednem magam, hiszen amíg az ellenfeleim versenyeztek, én otthon néztem őket a tévéből. Szerencsére

- mondta Jacobs.

- jelentette ki az atléta, aki távolugróként kezdte, és az interjúban úgy fogalmazott,

lehetséges, hogy visszavonulása előtt még kipróbálja majd néhány versenyen, hogy mire képes távolugrásban.

A budapesti atlétikai világbajnokság férfi 100 méteres versenyszámáról Jacobs úgy vélekedett, "igazi tűzijátékot" láthatnak majd azon a nézők.

"Én és a riválisaim is kirobbanó formában érkezünk Budapestre,

- zárta nyilatkozatát az olaszok sprintersztárja.