Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Olaszországban ért el jó eredményt a mountainbike-os Buzsáki Virág

3, Buzsaki, Virag, jb Brunex Superior Factory, , HUN
3, Buzsaki, Virag, jb Brunex Superior Factory, , HUN
Vágólapra másolva!
Veronában állt rajthoz a svájci JB Brunex Superior Factory Racing magyar versenyzője, a 23 éves Buzsáki Virág.

Buzsáki az MTB-s mezőnyben egy C2-es kategóriájú versenyt teljesített és végül a győztes olasz Chiara Teocchitól hat perccel elmaradva a hatodik helyen végzett, amivel nyolc ranglistapontot szerzett.

Buzsáki Virág a veronai versenyen Forrás: EGO-Promotion, Armin M. Küstenbrück/Armin M. Küstenbrück

„A vártnál sokkal erősebb mezőny gyűlt össze. Az első sorból 3-as rajtszámmal rajtoltam, de valahogy az a magabiztosság, hogy be is tudok érni a célba harmadikként, hiányzott. A verseny első felében jöttem fel a 7. helyről az 5.-re, majd a mögöttem lévő Luisa Daubermann visszaelőzött a verseny felénél. Így lettem a végén 6.

Vegyesek is az érzések, mert a számokat (watt, hátrány, helyezés) tekintve, mindenben javulás látható, minden jobb volt, mint eddig bármikor, de úgy néz ki ez még mindig nem elég ahhoz, hogy a végeredmény is igazán jó legyen. Verseny után egyből autóba ültem és Svájcba jöttem, ahol letáborozok két hétre, mert itt lesznek a környéken a következő versenyek - nem érdemes hazamenni, mert az utazás csak felesleges stressz. Nem búsulunk, hanem megyünk tovább, mert ezen a hétvégén még egy kategóriával rangosabb verseny lesz Németországban (C1), ahol igazán erős mezőny fog összegyűlni" – mondta el Buzsáki a verseny után.

Mindent egy helyen az Eb-ről