Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Meglepetést okozhatnak a magyar atléták a budapesti világbajnokságon

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, Szűcs Valdó, 100 gát, atlétika, 2020.08.04.
Tokió, 2021. augusztus 4. Szűcs Valdó a férfi 110 méteres gátfutás elődöntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián az Olimpiai Stadionban 2021. augusztus 4-én. Szűcs Valdó nem jutott be a döntőbe. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Scheidler Géza, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) sportszakmai igazgatója szerint 20-30 magyar versenyző szerezhet indulási jogot az augusztusi, budapesti világbajnokságra, amelyen bízik a "jó meglepetésekben" is.

A szakember az M4 Sport Nemzeti Sporthíradó című műsorában kedden arról beszélt, a múlt hétvégi, isztambuli fedett pályás Európa-bajnokság "nem volt célverseny" a 16 fős magyar csapat számára, csak egy sikeres állomás volt a folyamatban, amelynek egyik fókusza a nyári, magyarországi vb.

- jelentette ki a sportigazgató. Scheidler Géza a világbajnokságra előre tekintve kiemelte, arra a versenyzők mintegy fele szinttel jut ki, a többieknek pedig a különböző viadalokon kell pontokat gyűjteniük. Véleménye szerint a magyarok közül négy-öt versenyző "szinte biztosan szinttel fog kvalifikálni", míg a többieket például két bronz kategóriájú, pontszerző verseny megrendezésével is próbálja segíteni a MASZ.

- fogalmazott Scheidler Géza.

Szűcs Valdó a férfi 110 méteres gátfutásban meglepetést okozhat Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A szakember elmondta, sűrű hónapok várnak most az atlétákra, ugyanis a csapat nagy részének a májusban kezdődő versenyidény előtt több olyan edzőtábora is lesz, ami komoly megterhelést jelent, nagy koncentrációt igényel és sok utazással, lemondással jár.

- nyilatkozta a sportszakmai igazgató.

Scheidler megjegyezte, a két gátfutó, Szűcs Valdó és Kozák Luca kisebb sérülése miatt azért hagyta ki az Eb-t, hogy "tiszta lappal tudják megkezdeni a tavaszi felkészülést".

A fedett pályás világbajnok, olimpiai bronzérmes Márton Anitát "szenzációsnak" nevezte: meglátása szerint a súlylökő a gyermekáldás, valamint az azt követő térdsérülés után "újra felírta magát a nemzetközi elitbe", és benne van, hogy a vb-n újra 19 méter feletti teljesítményt érjen el.

Mindent egy helyen az Eb-ről