Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Bordás Dorina a női mezőny versenyében ezüst-, Deli Tamás a férfi középsúlyú (-95 kg) kategóriában aranyéremmel, így pedig 2019 után ismét az Arnold Classic bajnoki övével zárta az Ohio államban, Colombusban megrendezett bothúzóversenyt.

A hagyományos jakut erősportban jeleskedő Deli Tamás négy év elteltével ismét aranyéremnek örülhetett az Arnold Classicon, igaz a szegedi sportember nem lehet felhőtlenül boldog. Saját súlycsoportja megnyerése után ugyanis még egy súlycsoportoktól független szuperdöntő is várt rá az Arnold Classicon, ezen az összecsapáson pedig hiába vezetett 1:0-ra kirgiz ellenfelével szemben,

elszakadt a bal bicepsze,

ami miatt fel kellett adnia a finálét.

– mondta a szombati aranycsatát felidézve a szegedi sportember Prémium Média & Sport Management hírlevelének.

Mint mondja, ennek ellenére sem kesereg, hiszen a legfontosabb céljait maradéktalanul teljesítette a világ legnagyobb testépítő- és erősportversenyén.

Deli Tamás sérülten, de elégedetten térhet haza Forrás: Prémium Média & Sport Management

"Nem érdekel a sérülés, mert aki ilyen sportot űz, az tudja, mit vállal. Összességében elégedett vagyok, és köszönettel tartozom mindenkinek, aki szurkolt nekünk" – tette hozzá Deli Tamás, aki a középsúlyú bothúzó bajnoki öv mellett felhúzásban is remekelt, a 45 éven felüli versenyzők számára kiírt Masters II kategóriában 90 kilogrammban új világcsúcsot ért el, 282,5 kilogrammot húzva. Ezzel saját kategóriáját megnyerte, míg összetettben a tekintélyt parancsoló 5. helyet szerezte meg.

Deli Tamásnak van még egy oka az örömre, ugyanis tanítványa, Bordás Dorina ezüstérmet nyert a női mezőnyben, amelyet a szervezők végül egy súlycsoportra vontak össze, miután több nevezett sem tudott elindulni vízumproblémák miatt. A jászberényi strongwoman, aki külön az Arnold Classicra készülve kezdett bothúzással is foglalkozni az aranyéremről döntő meccsén szintén egy kirgiz ellenfelet kapott.

– mondta Bordás, hozzátéve, bár nem egészen ilyen versenyre számítottak, egyáltalán nem bánja, hogy múlt év végén igent mondott a felkérésre és annyi energiát ölt a felkészülésbe.

Sikeres hétvégét zárt a magyar csapat, azaz Deli Tamás, Bordás Dorina és Juhász Péter (balról jobbra) Forrás: Prémium Média & Sport Management

„Nagyon örülök annak, hogy ilyen szintű ellenféllel meccselhettem a végén, elképesztő élmény volt ellene húzni. Rengeteg melót tettünk a felkészülésbe, az pedig egy rajtam kívül álló ok, hogy sokan nem kaptak végül vízumot, így pedig az a sok energia, amit a fogyasztásba fektettem feleslegesnek bizonyult. Ezzel együtt örülök, hogy belevágtunk és itt lehettem.

Most pedig első kézből tapasztaltam meg, hogy ők is csak emberek" – tette hozzá élete egyik legmeghatározóbb élményeként leírva mindazt a körítést, amit az Arnold Classic szervezői biztosítanak.

„Álomszerű élmény, annyi biztos" - mondta Bordás Dorina, hozzátéve, a sok gyakorlás után kedvet, a columbusi siker után pedig "vérszemet" kapott a folytatáshoz.

Mindent egy helyen az Eb-ről