Társai mentették ki a vízből a tehetetlenül fuldokló olimpiai bajnokot - videó

Ben Ainslie Horizontal
Ben Ainslie, chief executive and driver for Great Britain SailGP Team, 13 January 2023. He won four gold medals and one silver medal in the Olympic Games for sailing. He was in Singapore to coTpete in the inaugural Singapore Sail Grand Prix. (Photo by Kevin Lim / ST / SPH Media via AFP)
Vágólapra másolva!
Az evezésben olimpiai aranyérmes Matt Gotrel ezúttal vitorlázásban próbálta ki magát, ám egy szerencsétlen eset után majdnem az életét vesztette.

Gotrel a legénységével egy ausztráliai versenyen vett részt, amikor Sydney partjainál lesodródott a katamaránról és a vízbe esett. A 33 éves sportoló lába azonban hozzá volt kötve a nagy sebességgel száguldó hajóhoz, így Gotrelt is magával vonszolta, aki úgy pörgött, hogy a feje szinte végig víz alatt volt. Végül a mentésre siető csapattársai segítették őt visszarántani a fedélzetre.

Az evezés olimpiai bajnoka később a közösségi oldalán meg is hálálta a társak segítségét, és elárulta, hogy kisebb zúzódásokkal megúszta a balesetet.

„Arra gondoltam: »ó, istenem, hogyan fogjuk megoldani ezt az őrült helyzetet?!«" – nyilatkozta később Gotrel egyik társa, a négyszeres olimpiai bajnok vitorlázó, Ben Ainslie.

Ben Ainslie sietett Gotrel segítségére Forrás: SPH Media via AFP/SPH/Kevin Lim

A brit legénység végül a verseny 6. helyén végzett.