Fürjes Balázs távozik a FINA elnökségéből

téli olimpia, 02.22., csütörtök
Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti városépítések kormánybiztosa a phjongcshangi téli rövidpályás gyorskorcsolyaversenyén a Kangnung Jégcsarnokban
Vágólapra másolva!
A FINA, vagyis a Nemzetközi Úszó és Vízilabda Szövetség eddigi magyar elnökségi tagja, Fürjes Balázs saját közösségi oldalán számolt be arról, hogy mandátumának lejártával nem folytatja ezt a munkát. Fürjes a maga helyére Wladár Sándort javasolta delegálni. Amennyiben a FINA vezetősége elfogadja Wladár Sándor jelölését, akkor ő lemond a LEN-ben betöltött tisztéről.

Fürjes Balázs többek között ezt írta:

Fürjes Balázs hozzátette, hogy most az első és legfontosabb feladata Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter helyetteseként és parlamenti államtitkáraként dolgozni. Társelnöke lett a hazai rendezésű atlétikai világbajnokság szervező bizottságának, és a NOB elnökének felkérésére tagja lett a NOB 2032-es brisbane-i nyári olimpia előkészítő bizottságának is.

Fürjes Balázs eddigi tevékenységének sokat köszönhet a magyar sport. Ő írányíthatta a rekordidő alatt fölépült Duna Aréna fejlesztését. Csapatával elvégezte a Császár-Komjádi és a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda felújítását.

Együttműködve a Külügyminisztérium szakembereivel megalkothatták a Stipendium Hungaricum Sport programot.

Ennek lényege, hogy a FINA/World Aquatics szervezésében a világ kevésbé fejlett vidékeiről – döntően Afrika, Ázsia egyes vidékei, Dél-Amerika – ígéretes eredményeket elérő fiatal sportolók magyar egyetemeken tanulhatnak idegen nyelvű képzésen, és közben magyar edzők készítik fel őket a versenyzői továbblépésre.