Már nem élvezi az edzéseket: fontos bejelentést tett a sportszerűtlen ünnepléséről híres sportoló

Mahiedine Mekhissi-Benabbad, kizárás, eb-arany
TOPSHOTS France's Mahiedine Mekhissi-Benabbad (R) runs after removing his jersey in the last meters of the Men's 3000m steeplechase final, ahead of France's Yoann Kowal (L) during the European Athletics Championships at the Letzigrund stadium in Zurich on August 14, 2014. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
Vágólapra másolva!
Bejelentette visszavonulását Mahiedine Mekhissi-Benabbad háromszoros olimpiai érmes akadályfutó.

A 37 éves, algériai származású francia atléta a L'Équipe francia sportnapilapnak arról beszélt, az edzések már nem okoznak örömet neki, így befejezi pályafutását.

"Nem élvezem a tréningeket, így itt az ideje abbahagyni. Azért futottam, hogy olimpiai és világbajnok legyek, érmeket szerezzek, de ha mindehhez már nincs meg benned a vágy, nincs értelme folytatni. Tovább akarok lépni és valami mást szeretnék csinálni" - nyilatkozta a középtávfutó.

Mahiedine Mekhissi-Benabbad sportszerűtlen ünneplése Forrás: AFP/Olivier Morin

Mekhissi-Benabbad a 2008-as pekingi és a 2012-es londoni olimpián egyaránt ezüstérmet nyert 3000 méteres akadályfutásban, míg 2016-ban Rio de Janeiróban ugyanebben a versenyszámban egy bronzzal gazdagodott. Világbajnokságokon két harmadik hely a legjobbja (2011-ből és 2013-ból), míg Európa-bajnokságokon összesen öt aranyérmet szerzett: 2010-ben, 2012-ben, 2016-ban és 2018-ban kedvenc számában, míg 2014-ben 1500 méteren állhatott a dobogó legfelső fokára.

Utóbbi kontinenstornán 3000 méter akadályon is győzött, ám utólag sportszerűtlen viselkedése miatt megfosztották aranyérmétől. A hajrában akkora fölénnyel vezetett, hogy már a célegyenes elején elkezdett ünnepelni, levette a mezét és fogai közé fogva futott vele. Tettéért sárgalapos figyelmeztetést kapott, majd a spanyolok óvása után a zsűri kizárta őt, így honfitársáé, Yoann Kowalé lett az aranyérem.