Nadal elsírta magát a vb-döntő alatt

2022 US Open - Day 8 GettyImageRank2 grand slam us open tennis championships wta tour atp tour tennis Horizontal SPORT TENNIS
NEW YORK, NEW YORK - SEPTEMBER 05: Rafael Nadal of Spain reacts to a point against Frances Tiafoe of the United States during their Men’s Singles Fourth Round match on Day Eight of the 2022 US Open at USTA Billie Jean King National Tennis Center on September 05, 2022 in the Flushing neighborhood of the Queens borough of New York City. Mike Stobe/Getty Images/AFP (Photo by Mike Stobe / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A 36 éves, 22-szeres Grand Slam-győztes teniszező, Rafa Nadal pályafutása során hatodik alkalommal lett az év sportolója a spanyol AS-nél, ennek apropóján mesélt az elmúlt időszakról és arról, hogy milyen érzésekkel nézte a labdarúgó-világbajnokságot.

Nadal elmondta, januárban ott lesz az Australian Open rajtjánál, de a hektikus 2022-es év után ezúttal hamarabb érezik majd Ausztráliába és alapos felkészüléssel vág majd neki a 2023-as évnek.

A világbajnoksággal kapcsolatban Nadal elmondta, nagyon élvezte a döntőt, de sajnálta, hogy Spanyolország nem volt érintett.

Nadal örült Messi sikerének Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Mike Stobe

„Sajnáltam a francia barátaimat a döntő után, sokat jelent nekem az az ország, de vannak argentin barátaim is. Kicsit szentimentális vagyok, így boldog voltam, hogy Messi felemelhette a vb-trófeát. Megérintett, hogy egy ekkora klasszis végre megnyerte azt, ami még hiányzott a pályafutásából, hogy mindezt meg tudta tenni a hazájáért. Nem szurkoltam különösebben az argentinoknak, de amikor Messi belőtte a harmadik gólt, elsírtam magam" – mondta Nadal.

A Re Madrid-szurkoló spanyol azt is elmondta, reméli, hogy Mbappé egyszer majd a kedvenc csapatában szerepel majd.