Megdöbbentő részletek derültek ki Csapó Gábor haláláról

Csapó Gábor beszélget Foglalkozás gesztikulál HÉTKÖZNAPI Közéleti személyiség foglalkozása MOZOG sportoló sportvezető SZEMÉLY
Csapó Gábor mielőtt rosszul lett még kártyázott a barátaival
Vágólapra másolva!
A 72 éves korában meghalt Csapó Gábor egyik nagy szenvedélye a kártyázás volt. Talán ez volt az egykori klasszis vízilabdázó élete utolsó szakaszában az egyetlen olyan tevékenység, amely valóban kimozdította őt otthonról. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó egyik barátja, az MTK egykori labdarúgója, Oborzil Sándor megdöbbentő részletet mesélt az utolsó kártyapartijukról.

A Blikk beszámolója szerint a november 27-én meghalt Csapó Gábornak nagyjából öt éve a Hélia Hotel volt az egyik törzshelye, ahol rendszeresen kártyázott a barátaival.

"Ha kedvünk van, úszunk egyet, s persze ott van a kártya, a römi, ami afféle szenvedéllyé vált a számunkra. Társasági esemény ez, vagy inkább baráti találkozó, amelyben ott van a versenyszellem, a győzni akarás. Mi, egykori sportolók, így állunk mindenhez. Dudi is ilyen volt. Játszott, és örült, ha nyert" – emlékezett vissza a közösen töltött délutánokra Oborzil Sándor, az MTK egykori labdarúgója.

Az egykori barát szerint a legendás vízilabdázó mindig is a társaság középpontja volt, ám ez egyszer csak megváltozott.

Ha kérdeztük, van-e bármilyen gondja, bántja-e valami, csak mosolygott, soha nem panaszkodott. Büszke ember volt a végtelenségig. Amikor láttuk, hogy már nehezen mozog, a térdére fogta, a rakoncátlankodó térdére" – mondta a Blikknek Oborzil, aki 1968-ban MNK győzelmet ünnepelhetett.

Csapó Gábor mielőtt rosszul lett még kártyázott a barátaival Forrás: MTI/Zih Zsolt

"Szokás szerint délután három órakor jöttünk össze, és vártuk Dudit. Nem jött, és nem értettük, mert ez a heti négy alkalommal rendezett kártyacsata kihagyhatatlan program volt számára is. Hívtuk Katit, a feleségét, ő mondta, hogy már elindult a férje. Aztán egyszer csak megjött Dudi, aki azt mondta, megállt egy parkolóban valahol Budán, és aludt az autójában másfél órát.

Megdöbbenve néztünk rá. Leültünk az asztalhoz, hogy kártyázzunk, ám a lapok sorra kiestek a kezéből.

Csendben játszottunk tovább, és amikor befejeztük, felálltunk és elköszöntünk. Ám Dudi nem a kijárat felé indult, ahová mindig is, hanem épp ellenkezőleg, abba az irányba, ahol nem volt se ajtó se ablak. Rémisztő pillanatok voltak, és aggódtunk a barátunkért, akit korábban folyamatosan nyaggattunk, hogy mozogjon többet, ne igya liter számra az ananászlevet meg a kólát, de nem gondoltuk, hogy ilyen nagy a baj" – fogalmazott Oborzil.

Csapó Gábor vidámságát szerették a barátai, ám az utóbbi időben már visszahúzódóbb volt Forrás: MTI/Földi Imre

Csapó Gábor akkor még hazament, ám este rosszul lett, majd mentő vitte a Honvédkórházba.

Csapó Gábor 1970-ben került a válogatottba, 1973-ban a belgrádi világbajnokságon győztes csapat egyik legjobbja volt. Pályafutásának csúcsát az aranyéremmel zárult 1976-os montreali olimpia jelentette, de tagja volt az 1980-as moszkvai olimpián harmadik helyezett együttesnek is. Szerepelt a Bécsben (1974) és Jönköpingben (1977) Eb-nyertes válogatottban is. Éremgyűjteményét három világbajnoki (1975, 1978, 1982) és egy Eb-ezüstérem (1983) egészíti ki. A magyar válogatottban 1970-től 1983-ig 272 alkalommal játszott.

A 72 éves korában elhunyt olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázót szerdán délután búcsúztatták el a Farkasréti temetőben. Az erről készült galériát ide kattintva nézheti meg.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit.