Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Megszólalt a Liu testvérek édesanyja a sportolók országváltásával kapcsolatban

RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYA, 1000 m, 2022.02.07., Téli Olimpia 2022, Peking, elődöntő
Peking, 2022. február 7. Liu Shaolin Sándor (b) és Liu Shaoang a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyének középdöntője után a Fővárosi Fedett Stadionban a pekingi téli olimpián 2022. február 7-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A rövidpályás gyorskorcsoláyzó olimpiai bajnok testvérpár, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang kínai színekben folytatja, ezt a két sztársportoló édesanyja erősítette meg - szúrta ki a Bors.

A héten bombaként robbant a hír, hogy országváltást kezdeményeztek a Liu testvérek, de akkor még nem volt biztos, az, amit azért sejteni lehetett. A sportolók édesanyja egy kínai lapnak elmondta, kínai színekben fognak versenyezni a fiai.

A háttérben az áll, hogy a fiúk edzője készíti fel a kínai csapatot, Liuék pedig már korábban kijelentették, ragszkodnak Csang Csing Lina személyéhez, aki visszautasíthatatlan ajánlatot kapott a kínai gyorskorcsolya-válogatott vezetőedzői pozíciójára.

Kínában papíron ugyan nincs kettős állampolgárság, melynek értelmében a magyar útlevélről le kellene mondaniuk, ugyanakkor állítólag más honosított élsportolók esetében sem vették ezt a kérdést annyira komolyan. Így előfordulhat, hogy megtarthatják magyar állampolgárságukat is a fivérek.

Mindent egy helyen az Eb-ről