A budapesti atlétikai vb magyar sztárja csak a saját teljesítményére koncentrál

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, Krizsán Xénia, atlétika, hétpróba
Hungary's Xenia Krizsan competes in the women's heptathlon shot put during the Tokyo 2020 Olympic Games at the Olympic Stadium in Tokyo on August 4, 2021. (Photo by Andrej ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Krizsán Xénia a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságon hazai közönség előtt szeretné végre bizonyítani, hogy világversenyen is képes jól teljesíteni.

A többpróbázó Krizsán a közmédiának kifejtette: a következő év nagyon fontos a magyar atléták számára, hiszen Budapesten rendezik meg a világbajnokságot, így Magyarország fővárosa látja vendégül a sportág legjobb versenyzőit.

Ezért különösen szeretném magyar közönség előtt megmutatni, hogy egy világversenyen is képes vagyok jól teljesíteni" – nyilatkozott.

Kiemelte: jelenleg zajlik az alapozás, rengeteg futással, erősítéssel, így nagyon fontos szerepet kap a pihenés, a regeneráció is, hiszen nagy a terhelés. Hozzátette: a gyorsaságra különösen odafigyelnek az edzésmunka során, ami majdnem minden versenyszámuknál az alapot jelenti.

Krizsán Xénia a budapesti vb-n a legjobbját szeretné nyújtani Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A jövő évi terveit illetően kiemelte: nagyon szeretne rajthoz állni a fedett pályás Európa-bajnokságon, majd legnagyobb céljaként a budapesti vb-n való részvételt jelölte meg. Hozzátette: a kvalifikációt viszont nehéz lesz megszerezi. Kiemelte: vb-szereplés esetén nem feltétlenül helyezésben gondolkodik, hanem

elsősorban arra koncentrál, hogy a legjobbját nyújtsa.

„Ha jó formában vagyok és kijön az, ami bennem van, akkor biztosan

– fogalmazott.

A tavalyi fedett Eb-n bronzérmes Krizsán idén az egyesült államokbeli Eugene-ben rendezett világbajnokságon a sikertelen távolugrás után feladta a versenyt, majd a müncheni Európa-bajnokságon az ötödik helyen végzett.

Az augusztus 19-én kezdődő vb-re a szervezők 215 ország több mint 2000 versenyzőjét várják.