Vágólapra másolva!
Közel napra pontosan egy évvel azt követően, hogy súlyos, kiütéses vereséget szenvedett Tyson Fury ellen, gyors és látványos győzelemmel tért vissza a szorítóba a korábbi WBC nehézsúlyú világbajnok Deontay Wilder.

A 36 éves alabamai ökölvívó szombaton éjszaka a Brooklyni Barclays Centerben húzott kesztyűt, ellenfele pedig a svéd-finn Robert Helenius volt egy WBC eliminációs ütközet keretében. A találkozó lassú nyitó percekkel indult, és míg Wilder folyamatos oldalmozgásokkal kerülte el a kontaktusokat, addig a lomha mozgású Helenius körülményesen próbálta becserkészni riválisát.

Az első menetből már csak alig 10 másodperc volt hátra, amikor Wilder egy gyors, fejre mért jobbossal eltalálta vetélytársát, aki zsákként terült el, a vezetőbíró pedig ki is számolta

(a K.O. kihirdetésekor hivatalosan mindössze 3 másodperc volt hátra a felvonásból) - írja a Profiboksz.

Wilder ezzel visszatért a nehézsúly vérkeringésébe, egyúttal pedig újabb lépést tett egy jövőbeni világbajnoki mérkőzés irányába.

A gálán egy nagyközépsúlyú WBC eliminátori találkozóra is sor került Caleb Plant és Anthony Dirrell között. Az összecsapás csúnya küzdelmet hozott, a megannyi fogással, dulakodással, szabálytalansággal tarkított csata végére Plant a 9. menetben tette fel a pontot egy brutális, fejre irányuló balhoroggal, amelyet követően a padlón fekvő Dirrell-t szinte azonnal leléptette a mérkőzésvezető.

A rendezvény felvezető programjában lehetőséget kapott a veretlen nehézsúlyú Frank Sanchez is, a kubai bunyós pedig szintén a 9. etapban állította meg Carlos Negront (technikai K.O.).