Stollár nyert, Stolmár kikapott a budapesti WTA-torna selejtezőjében

TENNIS - US OPEN 2018 - WOMEN 2018 CHELEM GRAND GRAND SLAM NEW YORK CITY NEW-YORK OPEN SLAM SPORT TENNIS US US OPEN USA Women WTA
Stollár Fanny maradt talpon egyedül
Vágólapra másolva!
Stollár Fanny győzni tudott a budapesti WTA-torna selejtezőjének döntőjében, így összesen hét magyar teniszező léphet pályára a főtáblán. Lehetett volna ez a szám nyolc is, azonban Stolmár Rebeka kikapott az ukárn Katarina Baindltól.

A 23 esztendős Stollár az utolsó pillanatban, épphogy befért a kvalifikáció mezőnyébe, viszont megmutatta, hogy hiába csak 375. a világranglistán, nem érdemtelenül került oda, hiszen két selejtezős meccsét megnyerve, a döntőben a spanyol Marion Bassolst (263.) 6:1, 6:4-re legyőzve feljutott a főtáblára.

Stollár 2019-ben, a Palermo Openen volt legutóbb főtáblás WTA-tornán egyéniben, tavaly a budapesti viadalon a selejtező első körében búcsúzott, most azonban csatlakozik Bondár Annához (64.), Gálfi Dalmához (89.), Udvardy Pannához (100.) - akik alanyi jogon főtáblásak -, és Jani Rékához (134.), Babos Tímeához (290.), valamint Szabanin Natáliához (700.), akik szabadkártyával kerültek oda a harminckettes mezőnybe.

Nem sikerült a főtáblára jutás bravúrja a ranglistán a 704. helyen álló Stolmár Rebekának, aki a papírformának megfelelően simán kikapott a ranglistán 147. ukrán Katarina Baindltól.

Eredmények, WTA, Budapest, selejtező, döntők:
Stollár Fanny - Marion Bassols (spanyol) 6:1, 6:4
Stolmár Rebeka - Katarina Baindl (ukrán) 1:6, 5:7