Biztos lesz magyar a 100 milliós tenisztorna negyeddöntőjében

BONDÁR Anna; UDVARDY Panna
Budapest, 2022. július 11. Bondár Anna (a képen) Udvardy Panna oldalán játszik a német Julia Lohoff és a román Laura Ioana Paar ellen a párosok versenyében, az első fordulóban a salakpályás budapesti női WTA tenisztornán a Római Teniszakadémián 2022. július 11-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Bondár Anna után Udvardy Panna is bejutott a nyolcaddöntőbe kedden a Palermóban zajló 250 ezer dollár (100 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztornán.

A világranglistán pályafutása legjobbjaként 50. helyen álló magyar játékos a szicíliai viadal nyitókörében a francia Clara Burellel (134.) csapott össze, akivel szemben 1-1-es örökmérleggel bírt.

Harmadik csatájuk első szettjében összesen öt brék született, és mivel ebből a 25 éves szeghalmi játékos jött ki jobban, 45 perc után megszerezte a vezetést.

Bondár Anna (a képen) kiváló formában teniszezik idén Forrás: MTI/Kovács Tamás

Bondár a második játszmában a legelején, valamint 4:2-es vezetésénél vette el 21 esztendős riválisa adogatójátékát, és bár 5:2-nél Burel meccslabdát hárítva brékelni tudott, Bondár 1 óra 34 perc után a továbbjutást ünnepelhette.

A világranglistán 108. helyen álló magyar játékos első fordulós ellenfele a szabadkártyával induló, hazai közönség előtt szereplő Lucrezia Stefanini volt, aki 194. a WTA-rangsorban.

A viadala honlapja szerint Udvardy az első szettben hatékonyabban teniszezett riválisánál, Stefanini minden adogatójátékában eljutott bréklabdáig, és mivel három alkalommal ezeket ki is tudta használni, 42 perc után előnybe került.

Udvardy Panna veszélyes ellenfél salakon Forrás: panna_udvardy/Instagram

A második játszmára összeszedte magát a 24 éves olasz játékos, aki 2:2-nél elvette Udvardy szervajátékát, és egészen 5:4-ig magabiztosan őrizte sajátjait. Ekkor a kaposvári teniszező fogadóként négy szettlabdát hárított és brékelt, a rövidítésben pedig Stefanini csak egy adogatása után tudott pontot nyerni, így az 1 óra 51 perces találkozó végén a magyar játékos ünnepelhetett.

A nyolcaddöntőben a két játékos egymás ellen lép pályára, azaz biztosan lesz magyar teniszező a legjobb nyolc között.

Eredmény, egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Udvardy Panna-Lucrezia Stefanini (olasz) 6:1, 7:6 (7-4)
Bondár Anna (7.)-Clara Burel (francia) 6:4, 6:4