Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kiderült, ki ellen kezd Fucsovics Márton Wimbledonban

Fucsovics Márton tenisz Wimbledon
Hungary's Marton Fucsovics returns to Italy's Jannik Sinner on the first day of the 2021 Wimbledon Championships at the The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on June 28, 2021. (Photo by Mike Hewitt / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
Balázs Attila és Bondár Anna is kiemelt ellenféllel kezd a hétfőn rajtoló wimbledoni teniszbajnokságon. Fucsovics Márton a kazah Alekszander Bublikkal kezd.

A férfiaknál a védett ranglistával induló Balázs Attila (330.) a 17. helyen kiemelt Roberto Bautista Agut (20.) ellen kezd: a spanyol játékos pályafutása legjobbjaként kilencedik is volt a világranglistán, 2019-ben pedig elődöntőt játszott a füves pályás Grand Slamen.

A legelőkelőbben rangsorolt magyar, a tavaly negyeddöntős Fucsovics Márton (57.) az első fordulóban azzal a kazah Alekszander Bublikkal (39.) csap össze, aki idén februárban Lyonban nyerte pályafutása első ATP-tornáját. A két játékos eddig négyszer találkozott egymással: a kisebb sorozatokban 1-1-re állnak, a rangosabb tornákat tekintve ugyanakkor 2020-ban Marseille-ben és tavaly Madridban is a kazah győzött.

Fucsovics Márton a kazah Alekszander Bublikkal kezd Forrás: AFP/Mike Hewitt

A női mezőnyben mindhárom magyar az első wimbledoni főtáblás szereplésére készül, a sorsolás a legelőkelőbben rangsorolt Bondár Annának (62.) kedvezett a legkevésbé: a szeghalmi születésű játékos a nyitókörben a 29. helyen kiemelt ukrán Anhelina Kalinyinával (36.) csap össze.

Az ilkey-i tornán vasárnap győztes Gálfi Dalma (81.) a selejtezőből érkezett ausztrál Maddison Inglisszel (129.), míg Udvardy Panna (99.) a szlovén Tamara Zidansekkel (58.) találkozik.

Mindent egy helyen az Eb-ről