Vágólapra másolva!
A most 67 éves Chris Evert, aki 1974 és 1986 között tizennyolc alkalommal nyert Grand Slam tornát, rákos megbetegedésben szenved. Már hatszor kapott kemoterápiát, és úgy néz ki, az állapota jobbra fordult. Ehhez egy családi tragédiát is meg kellett élnie.

Januárban az egész teniszvilágot megdöbbentette az a hír, amikor Chris Evert bejelentette, hogy petefészekrákban szenved.

A kiváló korábbi sportoló vallomása azért is volt különösen drámai, mivel köztudott volt, hogy a testvére két éve ugyanebben a betegségben hunyt el.

Chris Evert minden idők egyik legjobb játékosa Forrás: NurPhoto via AFP/Mehdi Taamallah

„A teniszben sok mindent irányíthatsz, de ez most nem olyan dolog. Az

- írta le a szavait a Blikk.

A korábbi szépségbálvány elmondta, a 2020-ban elhunyt húgának köszönheti, hogy időben észrevették a bajt.

Az emberek 70-80 százalékánál csak a harmadik, vagy negyedik stádiumban fedezik fel a kort, amikor már nagyon nehéz segíteni. Így járt a testvére, Jeanne Evert is, aki két éve, 62 éves korában hunyt el ugyanebben a betegségben, és mint kiderült a családban a petefészekrák genetikai eredetű.

– szögezte le a korábbi világhírű teniszező – Amikor kemoterápiát kapok, mindig rá gondolok. Ő motivál, ő fog átvinni az összes problémán."

A legutóbbi vizsgálatok alapján az orvosai kijelentették, egyelőre nincs szükség újabb kezelésre, és 90 százalék esélyt adnak arra, hogy a betegség nem tér vissza. Chris Evert a pályafutását 90 százalékos győzelmi aránnyal fejezte be. Talán ez a szám jó ómen lehet a végleges gyógyulására.