Először lehet nem Párizsban a Tour de France befutója

Champs Élysées Tour de France
French air force's aerobatics demonstration unit "Patrouille de France" (PAF) performs as the pack rides on the Champs Elysees avenue with the Arc de Triomphe in the background during the 21st and last stage of the 107th edition of the Tour de France cycling race, 122 km between Mantes-la-Jolie and Champs Elysees Paris, on September 20, 2020. (Photo by KENZO TRIBOUILLARD / AFP)
Vágólapra másolva!
Két év múlva, 2024-ben Nizzában lesz a Tour de France országúti kerékpáros körverseny befutója, így a viadal történetében először nem Párizsban zárul majd a küzdelem - írta szerdán a Gazzetta dello Sport.

Az olasz lap úgy tudja, hogy a rajt Firenzében lesz, ez is újdonság, a Grand Départot ugyanis még soha nem rendezték Olaszországban. Itt kerül sor az első három etapra, majd a negyedik vezet át Franciaországba.

A Tour szervezői nem kommentálták a Gazzetta értesüléseit.

A háromhetes verseny hagyományosan mindig a Champs-Élysées-n ér véget, Párizsban. Az újság szerint azért kell a befutón módosítani, mert a francia főváros már a nyári olimpia előkészületeinek végső szakaszában lesz. A Tour utolsó szakaszát július 21-én rendezik, az ötkarikás játékok megnyitójára öt nappal később kerül sor.

Idén Koppenhágában rajtol a Tour de France július elsején, jövőre pedig Spanyolország, Baszkföld lesz a Grand Départ házigazdája.