Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Brutálisan kiütötte ellenfelét az amerikai sztárbokszoló - videó

Jermell Charlo v Brian Castano GettyImageRank1 Color Image bestof topix Horizontal SPORT BOXING
CARSON, CA - MAY 14: Jermell Charlo (gold/red shorts) knocks down Brian Castano (white/pink shorts) during their super middleweight title fight at Dignity Health Sports Park on May 14, 2022 in Carson, California. Charlo won by knockout in the 10th round. Jayne Kamin-Oncea/Getty Images/AFP (Photo by Jayne Kamin-Oncea / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Szombaton éjszaka a vitathatatlan nagyváltósúlyú világbajnoki címért Jermell Charlo és Brian Carlos Castano csapott össze egymással. A mérkőzés 10. menetében az amerikai bokszoló brutális kiütéssel győzte le argentin ellenfelét.

A mérkőzés sokáig kiegyenlített küzdelmet hozott, de a 8. és 9. felvonásban már egyértelműen Charlo dominált, a 10 menetben pedig eldőlt az összecsapás.

A továbbra is támadásban lévő, de érezhetően erőtlen Castano már nem tudott kárt tenni ellenfelében, a frissebb Charlonak viszont továbbra is jól pörögtek a kezei, és az etap záró percének elején padlóra is küldte riválisát egy fejre mért kombinációval. A féltérdre rogyó Castano a számolás végére felált, de egyáltalán nem tűnt tisztának, ennek ellenére a vezetőbíró tovább engedte a küzdelmet.

Charlo nem várt egy másodpercet sem, letámadta vetélytársát, akire pillanatok múlva ismét számolni kellett,

ekkor viszont már tényleg nem volt kérdés, a mérkőzésvezető leléptette a megrendített argentint.

A 31 éves Charlo ezzel az értékes kiütéses győzelemmel a már meglévő WBC, WBA és IBF öve mellé begyűjtötte a WBO címét is, így felülhetett a nagyváltósúly vitathatatlan bajnoki trónjára.

Forrás

Mindent egy helyen az Eb-ről