Nagyot bukott a magyar bajnok a Tour de Hongrie-n - videó

Csákvár, 2022. május 11. Filutas Viktor, az Adria Mobil csapat versenyzője, a magyar országúti bajnokság 2021. évi győztese a 43. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny első, 198 kilométeres Csákvár - Székesfehérvár szakaszának rajtja előtt 2022. május 11-én. Minden idők legerősebb mezőnyével rendezik meg május 11-15. között a 905 kilométer össztávú 43. magyar körversenyt, amelyen Giro d'Italia-győztes bringás is részt vesz és a legjobb sprinterek közül többen rajthoz állnak. MTI/Vasvári Tamás
Vágólapra másolva!
Nagyot esett az Adria Mobil versenyzője, a magyar bajnoki trikóban tekerő Filutás Viktor a Tour de Hongrie első szakaszán.

Filutás sokáig szökésben volt, egy hegyi hajrát és gyorsasági részhajrát is nyert, de száz kilométerrel a befutó előtt befogta a mezőny. A hajrához közeledve a hátsó régióban történt egy bukás, amelyben Filutás és az egyik magyar válogatott versenyző is érintett volt.

A szakasz után az összetettben hatodik Filutást kórházba szállították röntgenre. A helyszínen elsőre kulcscsonttörésre gyanakodtak ugyan, a vizsgálat azonban kizárta mindezt. Ennek ellenére az orvos nem javasolta a folytatást a sérült kerékpárosnak, aki viszont tovább akar menni a körversenyen. A végső szót így csak csütörtökön mondják ki.