Négy év eltiltást kaphat a doppingoló vb-bronzérmes súlyemelő

weightlifting Oly Horizontal
Pakistan's Talha Talib competes in the men's 67kg weightlifting competition during the Tokyo 2020 Olympic Games at the Tokyo International Forum in Tokyo on July 25, 2021. (Photo by Vincenzo PINTO / AFP)
Vágólapra másolva!
Pakisztán legjobb súlyemelője megbukott a doppingteszten az olimpiai sportágakban járatos insidethegames.biz oldal szerint.

A cikk arról számolt be, hogy a tavalyi világbajnokságon bronzérmes Talha Talib azon az ellenőrzésen szolgáltatta a pozitív mintát, amelyet a Nemzetközi Olimpiai Bizottság égisze alatt működő ITA, a Nemzetközi Tesztelő Ügynökség szakemberei végeztek a múlt hónapban a pakisztániak egyik fő felkészülési központjában.

Ha bebizonyosodik a doppingvétség, négy évig nem versenyezhet Talha Talib Forrás: AFP/Vincenzo Pinto

A 22 éves Talib a tavaly nyári tokiói olimpián - az ázsiai ország súlyemelősportjának eddigi legjobb eredményeként - ötödik lett a férfiak 67 kilogrammos súlycsoportjában, korábban az Ázsia-bajnokságon bronzérmet szerzett, a brit Nemzetközösségi Játékokon pedig második és harmadik helyezése is volt.
A forrás szerint a hivatalos bejelentés doppingvétségéről még nem történt meg, de ha igazolódik, hogy tiltott szert használt, négyéves eltiltással számolhat.